Pet03042020

Posljednje izmjene04:08:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo DOGAĐANJE I u Lepoglavi obilježen Međunarodni dan joge

DOGAĐANJE I u Lepoglavi obilježen Međunarodni dan joge


Među 23 hrvatska grada u kojima je, u organizaciji indijskog veleposlanstva, obilježen Međunarodni dan joge (21. lipnja) bila je i Lepoglava.
Ne u Gradskom parku kako je najavljeno već, zbog lošeg vremena, u čitaonici Gradske knjižnice, okupili su se zainteresirni koji su vježbali jogu pod vodstvom učitelja joge Kristijana Nekića.

Sve su nazočne pozdravili Kuldim Maleek, izaslanik indijskog Veleposlanstva i zamjenik garadonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač.
- Njegujući dobre odnose s Veleposlanstvom Indije u Hrvatskoj, na njihov se prijedlog Lepoglava našla na listi 23 grada u Hrvatskoj u kojima se ove godine obilježava Svjetski dan joge. Ovo je samo nastavak dobre suradnje i dogovora s nedavnog posjeta Veleposlanika Indije u Hrvatskoj Sandeepa Kumara Lepoglavi. Joga se u Lepoglavi organizirano provodi već četvrtu godinu, a iznimno mi je drago bilo vidjeti kako Lepoglavčani koji ju prakticiraju vrlo rado pomažu i u njenoj prezentaciji. Nije ovo kraj naše suradnje s Veleposlastvom. Osim što pripremamo zajedničku kulturnu prezentaciju kroz čipku, važno mi je za naglasiti i mogućnost dodatne edukacije i iskustvenog učenja u Indiji koji je Veleposlanstvo ponudilo lepoglavskim studentima i stručnjacima. Pred nama je zasigurno još jedna dobra promocija naše Lepoglave na globalnoj razini – rekao je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Prije održane vježbe s građanima, jogu su, pod vodstvom gostiju iz indijskog Veleposlanstva, vježbali zatvorenici u Kaznionici u Lepoglavi.