Uto31032020

Posljednje izmjene11:33:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo VATROGASNO NATJECANJE Natjecanje vatrogasaca u spomen na poginule branitelje Slavka Kosa i Marka Ledinščaka

VATROGASNO NATJECANJE Natjecanje vatrogasaca u spomen na poginule branitelje Slavka Kosa i Marka Ledinščaka


29 ekipa iz 15 vatrogasnih društava okupilo se u Lepoglavi prvog dana srpnja na 4. memorijalnom vatrogasnom kupu "Kos – Ledinščak" kojeg je, uz podršku udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, organiziralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava. Ovo vatrogasno natjecanje održava se u spomen na dvojicu poginulih hrvatskih branitelja iz Lepoglave, članova DVD-a Lepoglave – Marka Ledinščaka i Slavka Kosa.

I ove je godine čast otvoriti natjecanje pripala članovima obitelji dvojice poginulih branitelja. Uz zahvalu organizatorima i sudionicima na čuvanju spomena na pale hrvatske vitezove, ispred obitelji poginulih branitelja otvorila ga je Dubravka Arbanas, supruga Slavka Kosa.

Uz predsjednika DVD-a Lepoglave Damira Fundu i predsjednika Vatrogasne zajednice grada Lepoglave Marija Canjugu, sve nazočne pozdravili su gradonačelnik Marijan Škvarić te državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop istaknuvši da sudjelovanjem na ovom natjecanju vatrogasci pokazuju da cijene i ne zaboravljaju žrtvu hrvatskih branitelja.

Nakon otvorenja počast je poginulim braniteljima odana na lepoglavskom groblju.

Natjecanje se održavalo u muškim i ženskim kategorijama djece, mladeži te A i B ekipa i trajalo je tijekom cijelog poslijepodneva. Završeno je revijalnim natjecanjem u potezanju užetom u kojem je slavila ekipa udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Što se rezultata vatrogasnih natjecanja na 4. memorijalnom vatrogasnom kupu "Kos – Ledinščak" tiče, u kategoriji muške djece slavila je ekipa domaćina DVD-a Lepoglave, a u ženskoj kategoriji ekipa DVD-a Salinovec.

 Ekipa DVD Donja Voća pobijedila je u kategoriji muške mladeži, a u kategoriji ženske mladeži ekipa DVD-a Kamenice.

U kategoriji muških "A" ekipa najbolji je rezultat ostvarila ekipa DVD-a Lepoglave, koja je, kao domaćin, odlučila svoje mjesto i naslov pobjednika prepustiti ekipi DVD-a Donje Voće koja je ostvarila drugo najbolje vrijeme.

U kategoriji ženskih "A" ekipa najbolja je bila ekipa DVD-a Višnjice.

Ekipa DVD-a Kaznionice u Lepoglavi pobijedila je u kategoriji muških "B" ekipa.

4. memorijalni vatrogasni kup "Kos – Ledinščak" ujedno je bio i gradsko vatrogasno natjecanje.
Kod muške djece prvo je mjesto na gradskom natjecanju pripalo DVD-u Lepoglava, a drugo DVD-u Kamenica. Ekipa DVD-a Lepoglava pobjednik je u kategoriji muške mladeži, a ekipa DVD-a Kamenice u kategoriji ženske mladeži.
Ekipa DVD-a Lepoglave pobjednik je gradskog natjecanja u muškoj "A" kategoriji u kojoj je ekipa DVD-a Kamenice osvojila drugo mjesto. U ženskoj je kategoriji pobjednik gradskog natjecanja ekipa DVD-a Višnjice.
Ekipa DVD-a Kaznionice iz Lepoglave pobjednik je gradskog natjecanja u kategoriji muških "B" ekipa.