Pet03072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo DRUŽENJE NA VIDIKOVCU NA GLAŽAREVOJ PEĆINI Pronašli osvježenje na 548 metara nadmorske visine

DRUŽENJE NA VIDIKOVCU NA GLAŽAREVOJ PEĆINI Pronašli osvježenje na 548 metara nadmorske visine


Ni visoka temperatura nije spriječila stotinjak vjernika i izletnika da se 30. srpnja uspnu do vidikovca na Glažarevoj pećini na Ravnoj gori gdje su sudjelovali na misnom slavlju i druženju koje unazad nekoliko godina na navedenom mjestu, u spomen na hrvatskog branitelja Tomu Galića, organiziraju mještani Kameničkog podgorja.

Uz to što su uživali u predivnom pogledu, svi pristigli pronašli su na nadmorskoj visini od 548 metara i osvježenje. Uz temperature niže od onih u nizinama i vjetar koji je ugodno hladio, osvježili su se i hladnim napicima koje su do vidikovca dopremili vrijedni organizatori.

Misno slavlje, podno križa koji dominira vidikovcem i vidljiv je i iz udaljenih krajeva, predvodio je kamenički župnik vlč. Dragutin Joč. A tijekom mise, koju je pjesmom uveličao oktete Adagio, posebno se molilo za hrvatske branitelje.

Druženje je po završetku misnog slavlja nastavljeno uz pjesmu koju je predvodio domaći glazbeni sastav. Organizatori su se pobrinuli i da se nitko od pristiglih kući ne vrati gladan.