Uto31032020

Posljednje izmjene11:33:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo PROSLAVA Proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

PROSLAVA Proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja


Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ujedno i blagdan Majke Božje Snježne, proslavljen je u Žarovnici kod istoimene kapele.

Uz branitelje iz okolice koji su do kapele Majke Božje Snježne stigli u koloni predvođenoj državnom zastavom i zastavama braniteljskih udruga, proslavi se pridružilo i stotinjak vjernika koje visoka temperatura i jako sunce nisu spriječili da se pješice popnu do kapele i priključe proslavi.

Misno je slavlje na otvorenom, na platou ispred kapele, predvodio župnik župe Bisag vlč. Maksimilijan Herceg, inače rodom iz Višnjice, koji je zahvalio braniteljima što su se odazvali zovu Domovine kada je to bilo najpotrebnije.

Nakon misnog slavlja i počasnog pucnja kuburaša iz kuburaške udruge Glasna kubura iz Kamenice uslijedilo je druženje uz, za ovakve prigode, neizostavan grah.
Organizator proslave bila je udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, a pokrovitelj Grad Lepoglava čiji su čelni ljudi također nazočili proslavi te uputili čestitke svim nazočnima.

U okviru proslave održana je i 1. brdska utrka " Kamenica – kapela Majke Božje Snježne" na kojoj je sudjelovalo 35 trkača koje je 13 kilometara duga staza vodila od centra Kamenice, Ravnom gorom do kapele Majke Božje Snježne. Ukupni pobjednik utrke u muškoj kategoriji je Darko Petek iz UKS Bedenec, drugi je bio Srećko Vrček iz AK Varaždin, a treći Žarko Pozder iz TK Ivančice. U ženskoj kategoriji, u ukupnom poretku, najbolja je bila Sonja Kreč iz AK Varaždin, druga je bila Ana Kresojević iz AK Maksimir, a treća Lidija Vrbanić iz TK Marathon 95.
Utrku su organizirali UKS Bedenec i TK Marathon 95, a pomoć u organizaciji pružilo im je Dobrovoljno vatrogasno društvo Kamenica.

Uoči proslave kod kapele Majke Božje Snježne, izaslanstva Grada Lepoglave, članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga položili su vijence i upalili svijeće, u spomen na poginule hrvatske branitelje, kod spomen obilježja na groblju u Lepoglavi i Kamenici.