Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo VATROGASNO NATJECANJE (FOTO) U Višnjici se u spomen na Darka Komesa natjecali domaći i vatrogasci iz Slovenije

VATROGASNO NATJECANJE (FOTO) U Višnjici se u spomen na Darka Komesa natjecali domaći i vatrogasci iz Slovenije


Drugu godinu Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica organiziralo je u spomen na svog preminulog člana Darka Komesa vatrogasno natjecanje Memorijal "Darko Komes".

Uoči samog natjecanja počast je Darku Komesu odana na njegovom grobu, a u župnoj crkvi u Višnjici služena je misa zadušnica.
Ove se godine na natjecanju okupilo šest ekipa – DVD Lepoglava, DVD Kamenica, DVD Kaznionica u Lepoglavi, DVD Novi Marof, DVD Cvetlin i PGD Stari trg pri Ložu iz susjedne Slovenije.

Natjecanje je otvorio tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc, a sve su sudionike natjecanja pozdravili te im zahvalili na dolasku predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Dukarić, predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Marijo Canjuga te ispred domaćina, predsjednik DVD-a Višnjica Goran Hočuršćak.

Natjecanje se odvijalo na cijelom području Višnjice. Pred natjecateljske ekipe, sastavljene od operativnih vatrogasaca bilo je postavljeno sedam zadataka – vatrogasni poligon, spuštanje unesrećene osobe iz objekata pomoću vatrogasnih ljestava, rušenje mete vodom iz hidranta, spašavanje unesrećene osobe u šumi, gašenje požara pjenom, spašavanje unesrećenog u prometnoj nesreći i gašenje kuhinje.

Ukupni pobjednik natjecanja je ekipa DVD-a Lepoglava, drugo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Kamenice, a treće ekipa DVD-a Novi Marof. Uz pehare i priznanja, najbolje su ekipe primile i nagrade sponzora natjecanja.

Održano je i natjecanje u potezanju užetom u kojem je slavila ekipa PGD-a Stari trg pri Ložu.