Čet28012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo GRAD PRIJATELJ DJECE U gradu Lepoglavi boravila komisija Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece"

GRAD PRIJATELJ DJECE U gradu Lepoglavi boravila komisija Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece"


- Onim što smo vidjeli izuzetno sam zadovoljna. Puno toga se radi na planu zdravstva, odgoja i obrazovanja, sporta i u okviru udruga. No, nije me sve to iznenadilo kad je Lepoglava u pitanju – istaknula je nakon provedenog izvida dr. Mirjana Kolarek-Karakaš, članica komisije Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece" koja je boravila u gradu Lepoglavi te izvršila izvid rezultata akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece".

Cilj izvida, provedenog u okviru kandidature Grada Lepoglave za dobivanje statusa grada prijatelja djece, bio je provjeriti koliko se u gradu Lepoglavi ulaže u usluge za djecu, stvaranje sigurnog i zdravog okruženja, u zdravlje djece te njihovo obrazovanje, kulturu, sport i slobodno vrijeme.

Naime, Grad Lepoglava je prije godinu i pol započeo aktivnosti vezane uz kandidaturu i provedbu postupka dobivanja UNICEF-ova statusa "Grad prijatelje djece".

Rezultati obavljenog izvida bit će važni kod donošenje odluke Središnjeg koordinacijskog odbora o tome hoće li Gradu Lepoglavi biti dodijeljen status grada prijatelja djece.
Cjelodnevni izvid započeo je sastankom članova gradskog Koordinacijskog odbora za dobivanje statusa grada prijatelja djece i tročlane komisije Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece" koju su činile dr. Mirjana Kolarek-Karakaš, mr.sc. Maja Pleše Sabol i Gordana Šoltić-Siladi.

- Sve ono što činimo u Gradu Lepoglavi činimo zbog djece. Svi gradski projekti i programi usmjereni su stvaranju što boljih uvjeta za život naših građana, a posebice djece kojoj Grad Lepoglava pruža potporu od njihova rođenja i nadalje tijekom njihova obrazovanja – od vrtićke dobi pa do studentskih dana – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić pozdravljajući sve nazočne na sastanku nakon kojeg su članice komisije Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece" započele s izvidima obilazeći osnovne škole, vrtiće, udruge i institucije koje djeluju na području grada Lepoglave, s ciljem utvrđivanja točnosti informacija navedenih u upitniku koji je Grad Lepoglava ispunio kandidirajući se za dobivanje statusa grada prijatelja djece.

- Grad Lepoglava je i inače prijatelj djece, ali na ovaj način željeli bi to formalizirati. Tijekom naše kandidature ispunili smo brojne uvjete koji su pred nas bili postavljeni. Kroz prizmu toga lakše možemo dokazati da smo zaista grad prijatelj djece i zahvaljujući tom statusu kroz fondove i natječaje pokušati osigurati financijska sredstva za primjerice adaptaciju vrtića, za proširivanje usluge u školama ili za nešto treće što će predložiti djeca - pojasnio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Odluka o tome da li je Grad Lepoglava dobio status "Grad prijatelj djece" znat će se sredinom studenog.