Čet21012021

Posljednje izmjene08:18:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo DAN MRTVIH Dan kada se trebamo sjećati svih preminulih i zajedno im odati počast

DAN MRTVIH Dan kada se trebamo sjećati svih preminulih i zajedno im odati počast


Uoči blagdana Svih Svetih na području grada Lepoglave položeni su vijenci i upaljenje svijeće na spomen obilježjima poginulim braniteljima te žrtvama fašističkog terora.

Na Spomen groblju u Lepoglavi vijence su položili i svijeće upalili izaslanstvo Grada Lepoglave u kojem su bili gradonačelnik Marijan Škvarić i Hrvoje Kovač, članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista iz Lepoglave te nekolicina članova mjesnih odbora i Gradskog vijeća.
Gradonačelnik Škvarić naglasio je kako žrtve fašističkog terora ne smiju biti zaboravljene te da im se treba odavati dužna počast što Grad Lepoglava čini i ovom prigodom.
Vijenci su položeni i svijeće upaljene na spomen obilježja žrtvama fašističkog terora i poginulim antifašistima u 2. svjetskom ratu u Kamenici i Višnjici.
Predsjednica SABA Ivanec, Marija Varović izrazila je žal što se pozivu na komemoraciju nisu odazvali svi pozvani te da nije u redu dijeliti mrtve i zaboraviti žrtvu onih koji su se protiv fašizma borili i od fašističkog terora stradali u 2. svjetskom ratu.

Nakon komemoracije na Spomen groblju počast je odana poginulim braniteljima u Domovinskom ratu s područja grada Lepoglave.
U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja, izaslanstva Grada Lepoglave na čelu s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom, suboraca, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora te članova SABA Ivanec ogranka Lepoglava, vijence su položeni i svijeće upaljene kod spomen obilježja u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.
- I ovom se prigodom poklanjamo žrtvi naših branitelja. Naša je obaveza čuvati spomen ne naše sugrađane koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.
Svijeće su upaljene i na posljednjim počivalištima 12-orice poginulih branitelja s područja grada Lepoglave.