Sub23012021

Posljednje izmjene09:58:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo RECITAL VINKO ANDRIJANIĆ Sjećanje na vukovarskog branitelja

RECITAL VINKO ANDRIJANIĆ Sjećanje na vukovarskog branitelja


U sjećanje na vukovarsko branitelja Vinka Andrijanića, pripadnika 204. vukovarske brigade, ubijenog na Ovčari, a sahranjenog na groblju u Lepoglavi, u OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave održan je 3. Recital Vinko Andrijanić.

Recitala su pripremili učenici i učitelji lepoglavske škole, a tijekom njegova trajanja učenici su pjesmom i recitacijama odali počast gradu heroju, hrabrim vukovarskim braniteljima i civilnim žrtvama borbe za Vukovar.

- Ne smijemo nikad zaboraviti poginule branitelje, moramo čuvati spomen na njih i njihovu žrtvu što činimo i kroz ovaj recital kojim se prisjećamo i herojske obrane Vukovara. Hvala vam što ste ga priredili – zahvalio se učiteljima i učenicima lepoglavske škole Dražen Husnjak, predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

U spomen na poginule branitelje s područja grada Lepoglave, tijekom godine održava se niz manifestacija. Prije tri je godine pokrenut recital posvećen Vinku Andrijaniću koji se svake godine održava u drugoj školi s područja grada Lepoglave.