Pon25052020

Posljednje izmjene10:42:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo USKRSNI PONEDJELJAK NA RAVNOJ GORI Nastavljena tradicija okupljanja na Ravnoj gori

USKRSNI PONEDJELJAK NA RAVNOJ GORI Nastavljena tradicija okupljanja na Ravnoj gori


Na Uskrsni se ponedjeljak na Ravnoj gori i ove godine okupilo mnoštvo hodočasnika, planinara i izletnika koji su odlučili dan nakon Uskrsa provesti na svježem planinskom zraku i u prirodi.
U tamošnjoj je kapeli Sveta tri kralja održano tradicionalno misno slavlje nakon kojeg su Grad Lepoglava i Općina Bednja, nastavljajući višegodišnju tradiciju, uskrsnim grahom počastili sve okupljene.

- Tradicija okupljanja na Ravnoj gori za blagdan Tri kralja i na Uskrsni ponedjeljak nastavljena je i ove godine. Isto tako, Grad Lepoglava i Općina Bednja nastavili su s tradicijom da na te dane počaste sve okupljene na ovoj našoj prekrasnoj planini. Na blagdan Tri kralja počastili smo ih kuhanim vinom i čajem, a ovom prigodom uskrsnim grahom. Vjerujemo da su svi koji su, ne samo iz okolice već i iz daljnjih krajeva, stigli danas na Ravnu goru uživali u vremenu, prirodi, druženju, a nadam se i u grahu koji smo za njih pripremili – poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je sa suradnicima te s načelnikom Općine Bednja Damirom Poljakom okupljenima dijelio porcije s grahom.