Pon25052020

Posljednje izmjene10:42:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo VATROGASTVO (FOTO) U Višnjici održana intervencijska vježba - 3. Memorijal Darko Komes

VATROGASTVO (FOTO) U Višnjici održana intervencijska vježba - 3. Memorijal Darko Komes


Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica organiziralo je u Višnjici 3. Memorijal Darko Komes. Riječ je o intervencijskoj vježbi koju DVD Višnjica organizira u spomen na svog preminulog člana Darka Komesa.

Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa i to iz DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice, DVD-a Kaznionice u Lepoglavi, DVD-a Novi Marof, DVD-a Čret i DVD-a Mače.
Natjecanje se odvijalo na cijelom području Višnjice, na šest lokacija na kojima su natjecateljske ekipe, sastavljene od operativnih vatrogasaca, trebale izvršiti šest zadataka – intervenirati u slučaju prometne nesreće, proći vatrogasni poligon, intervenirati u slučaju ekološkog akcidenta na vodi te ugasiti požare otvorenog i zatvorenog prostora.
Najuspješnija u tome bila je ekipa DVD-a Čret, drugo je mjesto zauzela ekipa DVD-a Mače, a treće DVD-a Kamenice.

Uoči natjecanja, članovi DVD-a Višnjica položili su vijenac i upalili svijeće na grobu Darka Komesa te kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Stjepanu Križancu iz Višnjice. Služena je i misa zadušnica nakon koje je otvoreno natjecanje. Prigodom otvorenje sudionike natjecanja pozdravili su predsjednik i zapovjednik DVD-a Višnjica, Goran Hočuršćak i Stjepan Križanec; predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave, Marijo Canjuga; zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Ivan Putarek te član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Republike Slovenije, Franjo Bukovec, inače član DVD-a Višnjice.