Sub26092020

Posljednje izmjene10:27:00 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo DAN ŽENA U Lepoglavi Dan je žena u organizaciji Foruma žena SDP-a proslavilo 100-tinjak žena

DAN ŽENA U Lepoglavi Dan je žena u organizaciji Foruma žena SDP-a proslavilo 100-tinjak žena


Forum žena SDP-a Lepoglave i ove je godine, prigodnim druženjem za sve žene Lepoglave, po 22. puta obilježio Međunarodni dan žena.

Na druženju u restoranu Ivančica okupilo se preko stotinu žena. Najbrojnije su bile radnice iz lepoglavskih tekstilnih tvrtki koje redovito ne propuštaju ovu priliku za druženje. Njima su se pridružile i brojne druge vrijedne radnice. Ono što pak posebno razveselio organizatora je činjenica da je nemali broj žena na druženje stigao u vlastitom aranžmanu.

- Ovo je znak da je ovo druženje zaista za sve žene Lepoglave, odnosno da našim Lepoglavčicama treba više takvih organiziranih okupljanja, susreta i druženja – poručio je organizator.
Čestitke je ženama za njihov dan uputila predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar naglasivši kako je emancipacija žena daleko bolja nego prijašnjih godina, ali i da borba još uvijek traje.
 Večeras pustimo stranačka opredjeljenja i politiku, večer ste bitne samo vi, jer sve smo mi žene, nevažno koja boja dominira. Ovo je večer u kojoj zaboravite na brige oko djece, muževa, šefova, kućanskih poslova i svih drugih sitnica koje vas more, ali ne zaboravite, svaki je dan bitka za našu ravnopravnost i upravo zbog svih tih razlika koje muškarci rado spominju, da smo slabiji i nježniji spol, da smo krhke i blage, popustljive i da nemamo autoriteta, baš zbog toga potrebno je dokazati im suprotno. Svih ovih godina prikupljali smo donacije i različite ljude uveseljavali poklonima, zato smo ove godine odlučili učiniti nešto da vam zahvalimo na darežljivosti proteklih godina i proslaviti ovaj dan bez donacija, već ćemo mi nagraditi vas – kazala je Ružica.

Druženju su se ove godine priključile i Foruma žena SDP-a Varaždinske županije Alenka Car te predsjednica Županijske organizacije SDP- Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora koja je, obraćajući se okupljenim ženama istaknula potrebu za boljim servisima koje društvo treba osigurati ženama, od vrtića do brige o starijima.

Kao što je to običaj ovog druženja, i ove se godine prikupljao dobrovoljni prilog u humanitarne svrhe. Lepoglavske su žene tako svojim donacijama ove godine pomogle rad Udruge „Ivanečko sunce“ za osobe s intelektualnim teškoćama čije su volonterke na kraju večeri primile donaciju od 1.647 kuna koje će biti korištene za unapređenje rada udruge. Štićenici udruge za sve su žene izradili i prigodne male poklone (buketiće) koji su ih dočekali na otvorenju večeri.

U onom zabavnom programu večeri, s nestrpljenjem se čekalo proglašenje miss plesa. U velikoj konkurenciji, titulu miss odnijela je simpatična trudnica Marina Gretić-Županić.