Sri01042020

Posljednje izmjene11:33:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo NAJAVA PREDAVANJA Bolest bubrega osoba sa šećernom bolesti

NAJAVA PREDAVANJA Bolest bubrega osoba sa šećernom bolesti


Povodom Međunarodnog dana bubrega kojim se u svijetu svake godine želi podići svijest o važnosti bubrega, tog čudesnog organa koji ima ključnu ulogu u održavanju života, te širiti spoznaju o tome da su bubrežne bolesti česte, opasne i lječive, Dijabetičko društvo Lepoglava u suradnji s Udrugom umirovljenika Lepoglava organizira predavanje na temu „Bolest bubrega osoba sa šećernom bolesti“.

O problemima i bolestima bubrega govori se vrlo malo, iako broj oboljelih kod nas i u svijetu neprekidno raste, čemu pridonose debljina, dijabetes i hipertenzija - pandemijske bolesti trećeg milenija i glavni uzroci disfunkcije bubrega.
No, to ne mora biti tako jer, kad je o bubrezima riječ, postoje mjere prevencije kojima bi se broj novooboljelih mogao znatno smanjiti. Koje bolesti najčešće prijete tom vitalnom organu i kako se mogu spriječiti saznajte od dr. med. spec. obiteljske medicine Gordane Županić.

Predavanje će se održati u Gradskoj knjižnici „Ivana Belostenca“ u Lepoglavi u četvrtak, 14.03.2019. godine s početkom u 19 sati.