Čet04062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo NAJAVA 17. Brđanski susreti Saveza izviđača Hrvatske održat će se na području Grada Lepoglave

NAJAVA 17. Brđanski susreti Saveza izviđača Hrvatske održat će se na području Grada Lepoglave


U Lepoglavi će se od 13. do 15. rujna 2019. godine održati 17. Brđanski susreti Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom Lepe ti je Zagorje zelene.

Susreti brđana osmišljeni su kao svojevrsni stručni skup brđana s područja Republike Hrvatske kojem je cilj rad na unapređenju kvalitete rada odreda izviđača u cijeloj zemlji.
Sudionici 17. Brđanski susreti Saveza izviđača Hrvatske, njih 200-tinjak iz cijele Hrvatske, bit će smješteni u Višnjici (prostoru osnovne škole) gdje će u subotu, 14. rujna, od 20:30 sati biti organizirana gastroprezentacija i kulturno-zabavni program.
Susreti će biti otvoreni također u subotu, 14. rujna i to na terasi restorana Ivančica u Lepoglavi u 9:30 sati nakon čega će započeti natjecanje. Sudionici će obići edukativnu stazu pod nazivom Zagorska staza prolaskom koje će imati prilike upoznati se s tradicijskim obrtima lepoglavskog i šireg područja, s kulturnim znamenitostima mjesta kroz koje će prolaziti te uživati u ljepotama kraja u kojem se nalaze.

Tijekom održavanja 17. Brđanskih susreta, i to u subotu, 14. rujna, bit će između Grada Lepoglave i Saveza izviđača Hrvatske potpisan Sporazum o suradnji čime će za Grad Lepoglavu započeti proces stjecanja statusa Grada prijatelja izviđača.
Povelju Grada prijatelja izviđača bit će potpisana u prosincu za vrijeme obilježavanja Dana grada. Cilj projekta Gradovi prijatelji izviđača je promicanje volonterstva, važnosti zaštite prirode i rada s mladima te razvijanje izviđačkog pokreta kroz jačanje postojećih izviđačkih organizacija i osnivanje novih u mjestima gdje izviđači još ne djeluju. Navedeni projekt podržava i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.