Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo OBAVIJEST Građani su pozvani da obustave sva spaljivanja i tako u vrijeme širenja koronavirusa zaštite vatrogasce

OBAVIJEST Građani su pozvani da obustave sva spaljivanja i tako u vrijeme širenja koronavirusa zaštite vatrogasce


S obzirom na trenutno epidemiološko stanje i prisutnost COVID-19 virusa te povećan broj vatrogasnih intervencija, Vatrogasna zajednica Grada Lepoglave i Grad Lepoglava savjetuju građane da obustave sva spaljivanja ostataka stabala na livadama, zapuštenih polja i vrtova, te posebno spaljivanje zapuštenih područja u blizini kuća i šuma.

Naime, izlaskom na intervenciju vatrogasci riskiraju da ugroze svoje zdravlje, zdravlje svojih obitelji te zdravlje građana. Stoga se pozivaju građani da obustave sva navedena spaljivanja kako na teren, što je u zadnje vrijeme sve učestalije, ne bi morali izlaziti vatrogasci dovodeći se u opasnost gaseći požare koje su izazvali nesavjesni građani.
Vatrogasci će unatoč svemu izlaziti na sve intervencije po dojavi vatrogasnog operativnog centra, Stožera civilne zaštite i Crvenog križa.

Zaštitimo vatrogasce kako bi bili spremni i u mogućnosti intervenirati u trenucima koji će možda uskoro tražiti još veći njihov angažman.

Privremene mjere ove Odluke na snazi su od 19.03.2020. do daljnjega.