Čet29072021

Posljednje izmjene10:39:30 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge

PLANINARSKO DRUŠTVO VILINSKA ŠPICA Osvojen najviši vrh organiziranog lepoglavskog planinarstva


Članovi Planinarskog društva Vilinska špica proteklog su vikenda, 23. i 24. srpnja, planinarili po Julijskim Alpama osvojivši pri tom najviši vrh organiziranog lepoglavskog planinarstva – Triglav (2864 mnm).

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Traže se zainteresirani za putovanje u Grčku 


Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave traži troje zainteresiranih za odlazak u Grčku u sklopu novog projekta Erasmus+ programa koji će se od 10. - 17. rujna održati u mjestu nedaleko od Atene.

SATIRITON U Lepoglavi održan prvi satirični foto maraton


Nakon kraćeg zatišja uvjetovanog svima dobro znanim razlozima, Nezavisna udruga mladih organizirala je, i to po prvi puta, satirični foto maraton koji je 29. svibnja u Lepoglavu, uz domaće, privukao natjecatelje iz Ivanca, Varaždina, Čakovca, Zagreba i drugih mjesta.

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Sudjelujte na razmjeni mladih u Estoniji


Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave traži šest mladih osoba u dobi od 16 do 30 godina za sudjelovanje na razmjeni mladih u organizaciji udruge Muhu Noortekeskus pod nazivom "Creativity is confidence" koja će se održati od 15. do 21. 8. 2021. na otoku Muhu u Estoniji, a na kojoj je Nezavisna udruga mladih jedna od udruga partnera.

PD VILINSKA ŠPICA Planinarili Dinarom i odali počast Vladi Škalcu


Članovi Planinarskog društva Vilinska špica Lepoglava planinarili su 22. svibnja na Dinari i obišli vrh Velika Duvjakuša (KT HPO 17.7., 1708 m), najviši vrh Troglava na hrvatskom teritoriju.

SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJI HRVATSKE Aktivnosti uvjetovane epidemiološkom situacijom


Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava održala je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj se, u skladu s epidemiološkim mjerama, okupilo 20 članova Skupštine i gostiju.

PLANINARSKO DRUŠTVO VILINSKA ŠPICA Planinarili Gorskim kotarom


Od protekle je godine civilno društvo na području Grada Lepoglave snažnije za još jednu udrugu. Naime, 10. listopada osnovano je Planinarsko društvo Vilinska špica. Odmah po osnivanju članovi društva pokrenuli su niz aktivnosti vezanih za planinarenje pa su tako u 2020. godini obišli 24 vrha Hrvatske planinarske obilaznice.

NUM Održana sjednica redovne izborne Skupštine Nezavisne udruge mladih


Na sjednici su prezentirani izvještaj o radu te financijski izvještaj za 2020. godinu, kao i sve provedene aktivnosti, ostvarena partnerstva i lokalni, regionalni i međunarodni projekti koje je

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održano predavanje o radu i putovanju mladih. Ovog petka održava se nova radionica


Mlada studentica Tamara Ilić održala je u okviru projekta Info-centar za mlade Lepoglava, koji financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, a provodi Nezavisna udruga mladih, online predavanje na temu rada i putovanja mladih odnosno prezentirala je program za studente pod nazivom Work&Travel USA kojeg je sama bila korisnica.

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održan online Sajam mogućnosti


U organizaciji Info-centra za mlade Lepoglava održan je Sajam mogućnosti, odnosno informiranja mladih na kojem su sudjelovale organizacije s prostora sjeverozapadne Hrvatske te nacionalne organizacije za mlade MMH i ZICM.

OBAVIJEST Odgođena radionica o radnoj mobilnosti mladih


Zbog nastalih okolnosti na koje organizator ne može utjecati odgođena je radionica na temu radne mobilnosti mladih koja se u organizaciji Info-centra za mlade Lepoglava trebala održati ovog petka, 6. studenog.

NAJAVA Nezavisna udruga mladih organizira još jednu radionicu o mobilnosti mladih


U petak, 6. studenog, u 18 sati u sklopu projekta Info-centar za mlade Lepoglava održat će se još jedna radionica na temu mobilnosti mladih. Radionicu će voditi Marina Ostrun, socijalna pedagoginja po zvanju i EURES savjetnica po zanimanju.

NAJAVA Prijavite se na online radionicu o mogućnostima koje se nude mladima u europskom i globalnom okruženju


Nezavisna udruga mladih organizira u subotu, 24. listopada, radionicu na kojoj će o mogućnostima koje se nude mladima u europskom i globalnom okruženju govoriti Dario Car, izvršni direktor Centra za mlade Križevci

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održana još jedna u nizu radionica u sklopu projekta nfo-centar za mlade Lepoglava


U sklopu projekta Info-centra za mlade Lepoglava, Nezavisna udruga mladih održala je još jednu radionicu. Tema radionice bila je „B korporacije“, a vodio ju je predsjednik Upravnog odbora Nezavisne udruge mladih, mag. oec. Dario Milec.

NAJAVA NUM u subotu organizira radionicu na temu „B korporacije“


U subotu, 26. rujna 2020., u 19 sati u novootvorenom prostoru Nezavisne udruge mladih održat će se još jedna radionica u sklopu Info-centra.

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održano još jedno predavanje u nizu koji se 5. rujna nastavlja novom radionicom


Nezavisna udruga mladih održala je, u sklopu projekta Info-centra za mlade Lepoglava, još jednu u nizu radionica, ovog puta na temu „Rad s mladima i volontiranje – što je to i koje su mogućnosti?“ o čemu je okupljenima na radionici govorio Dario Car, voditelj centra Link iz Križevaca.

SKUPŠTINA Tomo Jakop na čelu Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava


Epidemiološke mjere koje su bile na snazi početkom godine odgodili su planirano održavanje redovne izborne Skupštine Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava. Skupština je ipak održana i to u novom terminu, 21. kolovoza. Tom je prigodom izabrano novo vodstvo Udruge, a s obzirom na to da Udruga u ovoj godini obilježava 15 godina postojanja, zaslužnima za njeno djelovanje dodijeljene su prigodne zahvalnice.

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održan tradicionalni kviz


U organizaciji Nezavisne udruge mladih u Lepoglavi je održan tradicionalni "Quiz night".

NAJAVA NUM-ove RADIONICE Rad s mladima i volontiranje – što je to i koje su mogućnosti?


Što je rad s mladima, tko su youthworkeri, koje politike za mlade postoje na nacionalnoj i lokalnoj razini, kako se možete uključiti, što je volontiranje, gdje se može volontirati, koji je zakonski okvir volontiranja i kako se valorizira volonterski rad u Republici Hrvatskoj - odgovore na ova pitanja i još mnogo više mogu se saznati 22. kolovoza u Lepoglavi na radionici “Rad s mladima i volontiranje – što je to i koje su mogućnosti?”. Radionicu organizira Nezavisna udruga mladih, a održat će se u novom prostoru Nezavisne udruge mladih na adresi Trg kralja Tomislava 10 u Lepoglavi u 15 sati.

TRADICIJA Višnjički kuburaši postavili klopotec


Višnjičkim su bregima ponovno zagrmjele kubure, ovog puta povod za glasan pucanj višnjičkih kuburaša bilo je postavljanje klopoteca kojim su članovi kuburaške udruge Prva kubura Višnjica, sljedeći tradiciju, najavili početak priprema za finalnu fazu vinogradarske godine.

NAJAVA Nezavisna udruga mladih organizira Quiz night


Nakon još jednog održanog predavanja, onog mladog varaždinskog kreativca, poduzetnika i blogera Marka Županića koji je okupljenima govorio o tome kako uspješno ostvariti ciljeve, kako pokrenuti kvalitetan blog, kako napisati knjigu i o mnogim drugim temama, Nezavisna udruga mladih organizira u petak, 14. kolovoza kviz općeg znanja - Quiz night.
Kviz će se održati u novom prostoru NUM-a na adresi Trg kralja Tomislava 10 u Lepoglavi s početkom u 18 sati.