Ned17102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge

NUM Poziv za sudjelovanje u projektu EQ


Još jednu izazovnu godinu Nezavisna udruga mladih završit će zanimljivim projektom "EQ" u sklopu Erasmus+ programa, i to na domaćem terenu.
Riječ je o projektu koji tematizira područje emocionalne inteligencije i pronalaženja novih načina rješavanja emocionalno zahtjevnih situacija na poslu, u vlastitim organizacijama, društvu i sl.

NUM Poziv za sudjelovanje na novim projektima u Poljskoj


Nezavisna udruga mladih je početkom rujna na put u Poljsku "otpremila" Patriciju Jakopović i Marka Oskoruša, koji su sudjelovali na treningu pod nazivom "Coaching for Youth" koji se provodio u sklopu Erasmus+ programa.

NUM Traže se zainteresirani za sudjelovanje na projektu u Poljskoj


Nezavisna udruga mladih traži osam sudionika za razmjenu mladih "Youth for active democracy" s fokusom na temu demokracije, a koja će se od 8. do 14. listopada održati u Krakovu u Poljskoj.

PLES NA OTVORENOM Numovci organizirali zanimljivo plesno druženje


Na košarkaškom igralištu u gradskom parku u Lepoglavi u predvečerje 3. rujna nije se igrala košarka već se plesalo. Naime, Nezavisna udruga mladih organizirala je "Ples na otvorenom", aktivnost koja okupilo 25 plesača koji su pod stručnim vodstvom iz Plesnog kluba Ivančica uvježbali i otplesali zanimljivu koreografiju na pjesmu „Bad Habits“ Ed Sheerana.

SKUPŠTINA UPŠ KESTEN Investicije od šest milijuna kuna


Gotovo polovica površine područja Grada Lepoglave prekriveno je šumom. Veći dio šumskih površina u vlasništvu je privatnih šumovlasnika. Njih 131 udruženo je u Udrugu privatnih šumovlasnika Kesten koja je protekle subote održala redovitu Izborno – izvještajnu Skupštinu.

NAJAVA Dođite zaplesati na otvorenom


Nezavisna udruga mladih, u suradnji s Plesnim klubom „Ivančica“ iz Ivanca, organizira novu aktivnost - Ples na otvorenom. Plesat će se 3. rujna na košarkaškom igralištu u gradskom parku u Lepoglavi od 17 do 18:30 sati. U tom će periodu biti održana plesna radionica koju će voditi trenerica s višegodišnjim iskustvom treniranja mladih i nastupa na brojnim plesnim natjecanjima međunarodne plesne organizacije DanceStar ESDU. 

NUM Do kraja tjedna traju prijave za sudjelovanje u novom projektu


Nezavisna udrugamladih poziva zainteresirane da se uključe u još jednu aktivnost u okviru niza Erasmus+ projekata koje provodi. Riječ je projektu „Who you gonna call? Youth workers!“ koji obrađuje izrazito aktualnu i relevantnu temu – krizni menadžment.

NAJAVA NUM organizira turnir - FIFA21


U subotu, 21. kolovoza od 18:00 sati u prostoru Nezavisne udruge mladih (Trg kralja Tomislava 10) u Lepoglavi igrat će se dugo iščekivani nastavak turnira u FIFA-i 21 na, naravno, playstationu 4.

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Traže se zainteresirani za sudjelovanje na projektu u Poljskoj


"Ekipa, ne, ne čini vam se, prilike pucaju sa svih strana, a Nezavisna udruga mladih traži one hrabre koji će ih i zgrabiti!", stoji u poruci uz poziv koji je Nezavisna udruga mladih uputila onima koji žele sudjelovati na još jednom u nizu projekta, ovog puta u Poljskoj, točnije mjestu Murzasichle u kojem će se od 29. 08. do 04. 09. održati zanimljiv trening za osobe koje rade s mladima.

PLANINARSKO DRUŠTVO VILINSKA ŠPICA Osvojen najviši vrh organiziranog lepoglavskog planinarstva


Članovi Planinarskog društva Vilinska špica proteklog su vikenda, 23. i 24. srpnja, planinarili po Julijskim Alpama osvojivši pri tom najviši vrh organiziranog lepoglavskog planinarstva – Triglav (2864 mnm).

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Traže se zainteresirani za putovanje u Grčku 


Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave traži troje zainteresiranih za odlazak u Grčku u sklopu novog projekta Erasmus+ programa koji će se od 10. - 17. rujna održati u mjestu nedaleko od Atene.

SATIRITON U Lepoglavi održan prvi satirični foto maraton


Nakon kraćeg zatišja uvjetovanog svima dobro znanim razlozima, Nezavisna udruga mladih organizirala je, i to po prvi puta, satirični foto maraton koji je 29. svibnja u Lepoglavu, uz domaće, privukao natjecatelje iz Ivanca, Varaždina, Čakovca, Zagreba i drugih mjesta.

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Sudjelujte na razmjeni mladih u Estoniji


Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave traži šest mladih osoba u dobi od 16 do 30 godina za sudjelovanje na razmjeni mladih u organizaciji udruge Muhu Noortekeskus pod nazivom "Creativity is confidence" koja će se održati od 15. do 21. 8. 2021. na otoku Muhu u Estoniji, a na kojoj je Nezavisna udruga mladih jedna od udruga partnera.

PD VILINSKA ŠPICA Planinarili Dinarom i odali počast Vladi Škalcu


Članovi Planinarskog društva Vilinska špica Lepoglava planinarili su 22. svibnja na Dinari i obišli vrh Velika Duvjakuša (KT HPO 17.7., 1708 m), najviši vrh Troglava na hrvatskom teritoriju.

SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJI HRVATSKE Aktivnosti uvjetovane epidemiološkom situacijom


Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava održala je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj se, u skladu s epidemiološkim mjerama, okupilo 20 članova Skupštine i gostiju.

PLANINARSKO DRUŠTVO VILINSKA ŠPICA Planinarili Gorskim kotarom


Od protekle je godine civilno društvo na području Grada Lepoglave snažnije za još jednu udrugu. Naime, 10. listopada osnovano je Planinarsko društvo Vilinska špica. Odmah po osnivanju članovi društva pokrenuli su niz aktivnosti vezanih za planinarenje pa su tako u 2020. godini obišli 24 vrha Hrvatske planinarske obilaznice.

NUM Održana sjednica redovne izborne Skupštine Nezavisne udruge mladih


Na sjednici su prezentirani izvještaj o radu te financijski izvještaj za 2020. godinu, kao i sve provedene aktivnosti, ostvarena partnerstva i lokalni, regionalni i međunarodni projekti koje je

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održano predavanje o radu i putovanju mladih. Ovog petka održava se nova radionica


Mlada studentica Tamara Ilić održala je u okviru projekta Info-centar za mlade Lepoglava, koji financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, a provodi Nezavisna udruga mladih, online predavanje na temu rada i putovanja mladih odnosno prezentirala je program za studente pod nazivom Work&Travel USA kojeg je sama bila korisnica.

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održan online Sajam mogućnosti


U organizaciji Info-centra za mlade Lepoglava održan je Sajam mogućnosti, odnosno informiranja mladih na kojem su sudjelovale organizacije s prostora sjeverozapadne Hrvatske te nacionalne organizacije za mlade MMH i ZICM.

OBAVIJEST Odgođena radionica o radnoj mobilnosti mladih


Zbog nastalih okolnosti na koje organizator ne može utjecati odgođena je radionica na temu radne mobilnosti mladih koja se u organizaciji Info-centra za mlade Lepoglava trebala održati ovog petka, 6. studenog.

NAJAVA Nezavisna udruga mladih organizira još jednu radionicu o mobilnosti mladih


U petak, 6. studenog, u 18 sati u sklopu projekta Info-centar za mlade Lepoglava održat će se još jedna radionica na temu mobilnosti mladih. Radionicu će voditi Marina Ostrun, socijalna pedagoginja po zvanju i EURES savjetnica po zanimanju.