Pon03082020

Posljednje izmjene10:19:45 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Organiziran sajam karijera

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Organiziran sajam karijera


Nezavisna udruga mladih je u suradnji sa Srednjom školom Ivanec organizirali prvi sajam karijera na kojem su se predstavljale mogućnosti zapošljavanja, nastavka obrazovanja, savjetovanja o karijeri te volontiranju.

Na sajmu su se predstavile tvrtke Ivančica i Tesla iz Ivanca te Mobilisis iz Varaždina. Mladima, a i ostalima zainteresiranima predstavili su svoje djelatnosti, mogućnosti zapošljavanja, odrađivanje prakse i sl.

Što se tiče nastavka obrazovanja, ono je pobudilo najveći interes kod školaraca pa su tako pohrlili do izlagača Sveučilišta Sjever te Fakulteta organizacije i informatike Varaždin koji su im predstavili navedene institucije te smjerove koje mogu odabrati nakon srednjoškolskog obrazovanja.

Na sajmu su se odlučili predstaviti i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ispostava Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin te Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Varaždin. Na taj su način svi zainteresirani mogli saznati u čemu nam uopće ove institucije mogu pomoći, kako i kada im se obratiti te gdje ih pronaći.
I na kraju, predstavila se i Nezavisna udruga mladih kao organizator volontiranja koje sasvim sigurno može uvelike pomoći i pospješiti karijeru na način da onima koji se na volonterstvo odluče daje nova znanja, vještine, iskustva i dr.

Ovim putem Nezavisna udruga mladih zahvaljuje svima koji su im se na ovom događanju pridružili te ga svojom prisutnošću obogatili, a posebno Srednjoj školi Ivanec koja je prepoznala važnost i kvalitetu projekta te same aktivnosti i još jednom otvorila vrata suradnji s mladima.

Sajam karijera proveden je u sklopu projekta „Ostvari svoj potencijal“ čiji je nositelj Nezavisna udruga mladih, a financiran je sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.