Sub16102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo

CIJEPLJENJE U LEPOGLAVI Građani se protiv COVID-a 19 mogu cijepiti i u ljekarni u Lepoglavi


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo na području Grada Lepoglave cijepljeno je 36 % građana što je jedan od nižih postotaka cijepljenih protiv COVID-a 19 na području neke od jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji.

NAJAVA Akcija darivanja krvi u Lepoglavi


U Lepoglavi će 23. veljače biti održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec akciju organizira za djelatnike Kaznionice, ali i sve druge zainteresirane darivatelje. Akcija će se, od 9 do 12 sati, održati u restoranu Ivančica.

DARIVANJE KRVI Apel darivateljima da se zbog pomanjkanja krvi uključe u akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Prva sljedeća održat će se u Lepoglavi 1. prosinca

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec uputilo je poziv građanima da daruju krv.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U Lepoglavi prikupljeno 40 doza krvi


Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je 17. studenog, u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Lepoglave, organiziralo u Lepoglavi akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg lepoglavskog područja.

NAJAVA Darujete krv na akciji dobrovoljnog darivanja krvi 17. studenog u Lepoglavi


GDCK Ivanec poziva sve građane šireg lepoglavskog područja da se uključe u akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se u utorak, 17. studenog održati u Lepoglavi. Akcija će biti održana u prostorijama restorana „Ivančica“ od 9 do 12 sati.

KORONA U GRADU LEPOGLAVI Na gradskom području koronom zaražena 21 osoba


Znatno nepovoljnije brojke o broju zaraženih virusom COVID-19 u Hrvatskoj, u odnosu na prvi val s kojim smo se susreli u prvoj polovici godine, nisu mimoišle ni područje Grada Lepoglave. Prema službenim podacima Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, u razdoblju od 1. do 20. listopada na području Grada Lepoglave evidentirana je 21 zaražena osoba.

ODRŽANA AKCIJA DARIVANJA KRVI Prikupljeno 46 doza krvi


Nastavljajući s organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec organiziralo je u Lepoglavi, u suradnji s aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Lepoglave, akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg lepoglavskog područja kojoj su se odazvala 49 dobrovoljna darivatelja krvi od kojih je prikupljeno 46 doza krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin..

ZDRAVLJE Održan tečaj korištenja automatskog električnog defibrilatora


Kako prepoznati srčani zastoj, kako provjeriti da li osoba diše i da li je pri svijesti te kako joj pružiti pomoć korištenjem automatskog električnog defibrilatora (AED) naučili su polaznici tečaja koji je u Lepoglavi održan zahvaljujući suradnji Grada Lepoglave i Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

ZDRAVLJE Grad Lepoglava pomoći će kupnju reanimacijske opreme za potrebe hitne pomoći


Grad Lepoglava će s 4.500 kuna pomoći nabavku reanimacijske opreme za potrebe hitne službe. Riječ je o reanimacijskoj torbi s pripadajućom opremom u koju spada i EKG uređaj. Tu će opremu koristiti ekipe hitne službe stacionirane u Domu zdravlja u Ivancu, a koje pokrivaju i područje Grada Lepoglave.

DARIVANJE KRVI U Lepoglavi prikupljene 62 doze krvi


Nastavljajući sa organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji sa aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Kaznionice u Lepoglavi organiziralo je dana 28.travnja akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi.

NAJAVA Poziv na akciju darivanja krvi u Lepoglavi


Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec organizira 28. travnja (utorak) akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi na koju poziva i sve građane koji mogu dati svoju krv. Naime, u bolnicama nedostaje krvi i krvnih pripravaka te je svaka darovana kap krvi izuzetno važna za sve čije bi zdravlje zbog nedostatka krvi i krvnih pripravaka moglo biti ugroženo. Naime, bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe.

Akcija u Lepoglavi održat će se u restoranu Ivančica i trajat će od 9 do 12 sati.

AKTUALNO Kreće podjela zaštitnih maskica


Maskice za lice vrlo su tražena roba posljednjih dana. Na tržištu ih nema, a sva količina koja pristiže iz inozemstva usmjerena je na zadovoljavanje potreba primarno izloženih građana i stručnog medicinskog osoblja. Kako bi doskočili problemu i ne čekali u redu, Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave u suradnji s tekstilnim tvrtkama na lepoglavskom području osigurao je šivanje nekoliko tisuća maskica za svoje građane.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U Lepoglavi prikupljeno 37 doza krvi


Nastavljajući sa organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji sa aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Lepoglave organiziralo je 24. ožujka akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg lepoglavskog područja.

NOVE MJERE U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA Donesena odluka o zabrani napuštanja prebivališta, napuštanje prebivališta samo uz valjanu propusnicu


Na snagu je stupila Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja je s ciljem smanjenja mogućnosti daljnjeg širenja koronavirusa propisuje zabranu napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka. To znači da će svi građani u Republici Hrvatskoj, pa tako i građani Grada Lepoglave, mjesto svog prebivališta smjeti do daljnjeg napustiti samo uz valjanu propusnicu.

OBAVIJEST Novo radno vrijeme trgovina


Želeći zaštiti djelatnike u trgovinama, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o radnom vremenu trgovina prem kojoj će trgovine, kojima je dopušten rad, s danom donošenja Odluke (21. 3. 2020)  raditi od 8 do 17 sati.

 

OBAVIJEST Ograničenje kretanja – počinju ophodnje. Policija, vatrogasci, HGSS i civilna zaštita nadzirat će i upozoravati građane koji će se okupljati i zadržavati na ulicama i drugim javnim mjestima


Od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite izdana je mjera STROGOG ograničavanja zadržavanja građana na ulicama i drugim javnim mjestima. Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere.

OBAVIJEST Ne odlazite na dječja igrališta


S ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva iz Stožera civilne zaštite Republike pristigle su nove upute od kojih jedna onemogućava daljnje korištenje dječjih igrališta.

ODLUKA O POTREBI OGRANIČENJA RADA I MJERA PONAŠANJA NA PODRUČJU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Zatvaraju se ugostiteljski objekti, trgovački centri, kina, teretane,...


Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je Odluku o potrebi ograničenja rada i mjera ponašanja na području Varaždinske županije od 17. ožujka 2020. kojom se nalaže provedba slijedećih mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa (COVID-19) na području Varaždinske županije:

VAŽNA OBAVIJEST Propisane mjere za suzbijanje širenja korona virusa na području Grada Lepoglave. Zatvaraju se Gradska knjižnica, Dječji vrtić,...

S obzirom na trenutnu situaciju vezanu za korona virus gradonačelnik Grada Lepoglave donio je odluku da se u cilju prevencije širenja virusa COVID – 19 na području Grada Lepoglave, a prema preporukama iz Odluke Stožera civilne zaštite Varaždinske županije o provođenju mjera zaštite od korona virusa prilikom okupljanja građana na području Varaždinske županije, za razdoblje do 30.03.2020. godine, nalaže i preporuča sljedeće:

GRADSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE O KORONAVIRUSU Nema potrebe za posebne mjere zaštite od korona virusa na području Grada Lepoglave


Nema potrebe da se uz mjere zaštite od korona virusa koje se provode na području cijele Hrvatske, kao i u Varaždinskoj županiji, uvode posebne mjere za područje Grada Lepoglave. Poručeno je to sa sastanka Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave koji se sastao 4. ožujka.