Sri12082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo OBAVIJEST Ograničenje kretanja – počinju ophodnje. Policija, vatrogasci, HGSS i civilna zaštita nadzirat će i upozoravati građane koji će se okupljati i zadržavati na ulicama i drugim javnim mjestima

OBAVIJEST Ograničenje kretanja – počinju ophodnje. Policija, vatrogasci, HGSS i civilna zaštita nadzirat će i upozoravati građane koji će se okupljati i zadržavati na ulicama i drugim javnim mjestima


Od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite izdana je mjera STROGOG ograničavanja zadržavanja građana na ulicama i drugim javnim mjestima. Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere.

Ovu će mjeru na području Grada Lepoglave provoditi vatrogasci i pripadnici civilne zaštite koji će vršiti cjelodnevne ophodnje. Članovi HGSS ovu će mjeru provoditi na okolnim planinama i pri tom zatvoriti sve planinarske domove i kuće na našem području (Ivančica, Pokojec, Ravna gora, Ledinec, Vagon).

Provjeravat će da li se svi pravni subjekti pridržavaju odredbi iz Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te da li se građani pridržavaju Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te dječjim igralištima.

Građani su pozvani na potpunu ozbiljnost i discipliniranost u provođenju mjera zaštite od zaraze.

Za one koji ne poštuju upute provodit će se restriktivne mjere. Ostanite doma!