Čet21012021

Posljednje izmjene08:18:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo DARIVANJE KRVI Apel darivateljima da se zbog pomanjkanja krvi uključe u akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Prva sljedeća održat će se u Lepoglavi 1. prosinca

DARIVANJE KRVI Apel darivateljima da se zbog pomanjkanja krvi uključe u akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Prva sljedeća održat će se u Lepoglavi 1. prosinca

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec uputilo je poziv građanima da daruju krv.

U pozivu se navodi da je situacija s dozama krvi koje su potrebne za neometan rad zdravstvenih ustanova u Varaždinskoj županiji trenutno vrlo loša. Broj dobrovoljnih darivatelja krvi se uvelike smanjio u zadnjih nekoliko mjeseci što znači da su trenutne zalihe krvi premale kako bi se podmirile sve potrebe zdravstvenih ustanova. Takva situacija može biti vrlo opasna situacija pa se zbog toga mole i potiču građani da se uključe u akcije darivanj krvi.

Grupe krvi koje nedostaju u povećim količinama su: A+, A-, 0-, B- te AB koje nedostaje najviše.

- U GDCK Ivanec možete položiti povjerenje da ćemo se pobrinuti da se akcije odvijaju po najvišem higijenskom standardu, uz svu potrebnu zaštitnu opremu i dezinfekciju, prozračivanje prostora i održavanje potrebnog razmaka. Bitno je da u ovoj situaciji svi ostanemo prisebni i damo sve od sebe kao pojedinci da pomognemo našoj zajednici. Ako poznajete neku zdravu osobu koja ispunjava uvjete da postane darivatelj, povedite ju sa sobom na sljedeće darivanje, a ako ste sami dobrovoljni darivatelj, nemojte se ustručavati. Možda će baš Vaša doza krvi nekome spasiti život! GDCK Ivanec pripremilo je prigodan poklon kao mali znak zahvalnosti za svaku osobu koja sa sobom na akciju darivanja dovede novog darivatelja, člana obitelji, prijatelja ili poznanika koji to želi postati – poručuju iz GDCK Ivanec.

U utorak, 1. prosinca održat će se akcija DDK u Lepoglavi. Akcija će se održati u Restoranu Ivančica, za zaposlenike KZ Lepoglava (no svi drugi zainteresirani su dobrodošli) s trajanjem od 09:00 do 12:00 sati.