Sub16102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo

Gospodarstvo

ZBRINJAVANJE OTPADA Počela podjela spremnika za odlaganje plastike i papira


Nešto više od dvije tisuće spremnika za odlaganje plastike i papira narednih će dana biti podijeljeno građanima s područja Grada Lepoglave. Podjela je započela 2. rujna na dvije lokacije u Lepoglavi, a nastavit će se u narednim danima, zaključno sa 7. rujna, na ostalim za to predviđenim lokacijama.

Opširnije...

PROGLAŠENA ELEMENTARNA NEPOGODA OD MRAZA Građani pozvani da do 28. travnja prijave štete


Građani s područja Grada Lepoglave, na čijoj je imovini nastala šteta od mraza, pozvani su da se jave Gradu Lepoglavi radi prijave štete nastale u poljoprivredi.

Opširnije...

POZIV Prijavite štetu na poljoprivredi nastalu uslijed niskih temperatura


Grad Lepoglava uputio je poziv građanima s gradskog pordučja da prijave štete u poljoprivredi nastale uslijed niskih temperatura i snijega koji su zabilježeni na području Grada Lepoglave od 7. travnja 2021. godine, a kako bi se moglo utvrditi postojanje uvjeta nužnih za podnošenje prijedloga za proglašenje prirodne nepogode za područje Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Kreće sanacija klizišta na području Lepoglavske Vesi i Zlogonja


Nakon uspješno provedene zahtjevne sanacije klizišta u Ulici Gorica i Ulici svetog Ivana na području MO Lepoglava, Grad Lepoglava nastavlja s programom sanacije klizišta na gradskom području. Tako će ove godine na području Grada Lepoglave biti sanirana dva klizišta – klizište na području MO Lepoglavska Ves, točnije u produžetku Vinogradske ulice te na području MO Zlogonje u zaselku Zolmani.

Opširnije...

AKTUALNO Traje izgradnja nogostupa u centru Lepoglave, uvedena je privremena regulacija prometa


U centru Lepoglave, u Ulici hrvatskih pavlina traje izgradnja nogostupa. Zbog otežanog prometovanja uvjetovanog navedenim radovima uvedena je privremena regulacija prometa te se promet odvija izmjenično jednim prometnim trakom, a reguliran je privremeno postavljenom svjetlosnom signalizacijom odnosno semaforima.

Opširnije...

LAG SJEVEROZAPAD OBJAVIO NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 6.3. Još dva milijuna kuna za mala poljoprivredna gospodarstva


Nakon što je početkom lipnja Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo dodatnih milijun i 996 tisuća kuna za potporu lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER, kao najuspješnijoj lokalnoj akcijskoj grupi u Republici Hrvatskoj u provedbi LAG natječaja, ova je lokalna akcijska grupa u utorak, 8. prosinca, objavila novi natječaj za Tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Opširnije...

IZ GRADA S radom počelo mobilno reciklažno dvorište


Zahvaljujući gradskom projektu Mobilno reciklažno dvorište u Gradu Lepoglavi, od ponedjeljak, 16. studenog građani Grada Lepoglave imaju mogućnost da, uz odlaganje komunalnog miješanog otpada na kućnom pragu, u svom naselju odlažu i preostale vrste otpada koje su do sada morali odvoziti u reciklažno dvorište tvrtke Ivkom u Ivancu. Naime, navedenog je dana krenula dislokacija mobilnog reciklažnog dvorišta po gradskim naseljima.

Opširnije...

LAG SJEVEROZAPAD Novih 2 milijuna kuna za male poljoprivrednike


Odlukom Ministarstva poljoprivrede Lokalnoj akcijskoj grupi - Sjeverozapad dodijeljeno je još milijun i 996 tisuća kuna za potporu lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER.

Opširnije...

POTPORE PODUZETNICIMA Otvoren gradski Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2020. godini


Grad Lepoglava je raspisao Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2020. godini.

Opširnije...