Čet25022021

Posljednje izmjene07:45:34 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo

Gospodarstvo

AKTUALNO Traje izgradnja nogostupa u centru Lepoglave, uvedena je privremena regulacija prometa


U centru Lepoglave, u Ulici hrvatskih pavlina traje izgradnja nogostupa. Zbog otežanog prometovanja uvjetovanog navedenim radovima uvedena je privremena regulacija prometa te se promet odvija izmjenično jednim prometnim trakom, a reguliran je privremeno postavljenom svjetlosnom signalizacijom odnosno semaforima.

Opširnije...

LAG SJEVEROZAPAD OBJAVIO NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 6.3. Još dva milijuna kuna za mala poljoprivredna gospodarstva


Nakon što je početkom lipnja Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo dodatnih milijun i 996 tisuća kuna za potporu lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER, kao najuspješnijoj lokalnoj akcijskoj grupi u Republici Hrvatskoj u provedbi LAG natječaja, ova je lokalna akcijska grupa u utorak, 8. prosinca, objavila novi natječaj za Tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Opširnije...

IZ GRADA S radom počelo mobilno reciklažno dvorište


Zahvaljujući gradskom projektu Mobilno reciklažno dvorište u Gradu Lepoglavi, od ponedjeljak, 16. studenog građani Grada Lepoglave imaju mogućnost da, uz odlaganje komunalnog miješanog otpada na kućnom pragu, u svom naselju odlažu i preostale vrste otpada koje su do sada morali odvoziti u reciklažno dvorište tvrtke Ivkom u Ivancu. Naime, navedenog je dana krenula dislokacija mobilnog reciklažnog dvorišta po gradskim naseljima.

Opširnije...

LAG SJEVEROZAPAD Novih 2 milijuna kuna za male poljoprivrednike


Odlukom Ministarstva poljoprivrede Lokalnoj akcijskoj grupi - Sjeverozapad dodijeljeno je još milijun i 996 tisuća kuna za potporu lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER.

Opširnije...

POTPORE PODUZETNICIMA Otvoren gradski Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2020. godini


Grad Lepoglava je raspisao Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2020. godini.

Opširnije...

IZ GRADA Proglašena prirodna nepogoda od mraza i niskih temperatura. Poljoprivrednici pozvani da prijave štete.


Zbog šteta na trajnim nasadima, vinogradima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama, koje su u periodu od 2. do 8. travnja ove godine zahvatile područje Varaždinske županije, župan Radimir Čačić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode za područje Varaždinske županije, pa tako i područje Grada Lepoglave.

Opširnije...

LAG SJEVEROZAPA Raspisan natječaj za Tip operacije 4.1.1.


Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u Lepoglavi, u utorak, 5. studenoga, donijeta je odluka o raspisivanju natječaja za Tip operacije 4.1.1. - Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva.

Opširnije...

PREZENTACIJA U Lepoglavi predstavljen Svjetski investicijski forum poslovnih anđela


Tko su poslovni anđeli o kojima se sve češće govori, na koji način djeluju, kako pomažu poduzetnicima te kako ostvariti njihovu pomoć, pitanja su na koja su poduzetnici s područja Grada Lepoglave imali prigodu dobiti odgovore sudjelujući na prezentaciji Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) održanoj 23. listopada u Lepoglavi.
Odgovore na navedena pitanja okupljenima je u Gradskoj vijećnici dala Romana Kerep, zamjenica voditelja ureda WBAF-a u Hrvatskoj.

Opširnije...

POZIV Poziv poduzetnicima na prezentaciju Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela u Lepoglavi


Grad Lepoglava poziva sve inovatore, start-upove, mala i srednja poduzeća na prezentaciju Svjetskog investicijskog.
Prezentacija će se održati u srijedu, 23. listopada s početkom u 18 sati u Gradskoj vijećnici (Antuna Mihanovića 12) u Lepoglavi.

Opširnije...