Ned17102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo

POTPORE PODUZETNICIMA Otvoren gradski Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2020. godini


Grad Lepoglava je raspisao Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2020. godini.

PREZENTACIJA U Lepoglavi predstavljen Svjetski investicijski forum poslovnih anđela


Tko su poslovni anđeli o kojima se sve češće govori, na koji način djeluju, kako pomažu poduzetnicima te kako ostvariti njihovu pomoć, pitanja su na koja su poduzetnici s područja Grada Lepoglave imali prigodu dobiti odgovore sudjelujući na prezentaciji Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) održanoj 23. listopada u Lepoglavi.
Odgovore na navedena pitanja okupljenima je u Gradskoj vijećnici dala Romana Kerep, zamjenica voditelja ureda WBAF-a u Hrvatskoj.

POZIV Poziv poduzetnicima na prezentaciju Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela u Lepoglavi


Grad Lepoglava poziva sve inovatore, start-upove, mala i srednja poduzeća na prezentaciju Svjetskog investicijskog.
Prezentacija će se održati u srijedu, 23. listopada s početkom u 18 sati u Gradskoj vijećnici (Antuna Mihanovića 12) u Lepoglavi.

IZ GRADA Raspisan Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području grada Lepoglave u 2019. godini


Grad Lepoglava raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području grada Lepoglave u 2019. godini.
Potpore će se dijeliti u okviru dvije mjere i to za sufinanciranje nabavke opreme i inventara te ulaganje u standarde kvalitete kao i za nastup poduzetnika na sajmovima, izložbama te izradu promotivnih materijala.

JAVNI POZIV Raspisan javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima


Grad Lepoglava raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području grada Lepoglave u 2018. godini.
Potpore će se dijeliti u okviru dvije mjere i to za sufinanciranje nabavke opreme i inventara te ulaganje u standarde kvalitete kao i za nastup poduzetnika na sajmovima, izložbama te izradu promotivnih materijala.

NAJAVA RADIONICE Kako do sredstava za gospodarsko ulaganje


Grad Lepoglava, u suradnji s Turističko kulturno informativnim centrom, organizira u Lepoglavi besplatnu radionicu za gospodarstvenike s područja grada Lepoglave. Radionica će se održati 21. ožujka, u lepoglavskom Domu kulture s početkom u 19 sati i na njoj će se gospodarstvenici, kao i ostali zainteresirani građani koji mogu nazočiti radionici, upoznati s mogućnostima korištenja povoljnih poduzetničkih kredita HBOR-a i HAMAG-BICRO-a.

NAJAVA Grad Lepoglava poziva na prezentaciju ESIF zajmova poduzetnicima


Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) raspisala je Programe ESIF zajmova, namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima, kao i fizičkim osobama.
Želeći predstaviti mogućnosti i uvjete dobivanja navedenih zajmova, Grad Lepoglava organizira prezentaciju pozivajući sve zainteresirane da se odazovu pozivu i doznaju pregršt zanimljivih savjeta za podnošenje uspješne prijave i ostvarenja povoljnih uvjeta financiranja, uz niske kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Prezentacija će se održati u 31. svibnja (srijeda), s početkom u 17 sati, u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture.

GOSPODARSKA INVESTICIJA Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Lepoglavi u rad pustio solarnu elektranu


Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u rad je pustio solarnu elektranu koju je u Poduzetničkoj zoni Lepoglava izgradio privatan investitor Solida d.o.o. Riječ je od 10 milijuna kuna vrijednoj investiciji zahvaljujući kojoj je na 14 tisuća kvadratnih metara u Poduzetničkoj zoni Lepoglava izgrađena solarna elektrana snage jedan megavat.

SURADNJA GRADA I ELEKTRE Stvoreni uvjeti za daljnje gospodarske investicije u gradu Lepoglavi


Zahvaljujući suradnji i aktivnostima Grada Lepoglave i Hrvatske elektroprivrede, koja je rezultirala izgradnjom trafostanice u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni, u Lepoglavi su stvoreni uvjeti za daljnja poduzetnička ulaganja. Jedno takvo upravo je u tijeku. Naime, u Poduzetničkoj zoni grada Lepoglave traje izgradnja solarne elektrane vrijedne dva milijuna eura. Riječ je o ulaganju privatnog investitora koji je prepoznao pogodnosti koje nudi lepoglavska Poduzetnička zona odlučivši se investirati u obnovljive izvore energije koji su visoko na listi prioriteta razvoja grada Lepoglave.

VRIJEDNA INVESTICIJA U PODUZETNIČKOJ ZONI Gradi se solarna elektrana, vrijednost investicije je dva milijuna eura


Vozeći se lepoglavskom zaobilaznicom mogu se primijetiti brojni metalni stupovi postavljeni na parcelama u Poduzetničkoj zoni. Riječ je budućim solarnim panelima koji će biti dio solarne elektrane vrijedne dva milijuna eura, a koja se gradi u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni. Riječ je o investiciji tvrtki Skala, Klasa, Java i Sonet vrijednoj dva milijuna eura što je jedno od najvećih ulaganja takve vrste u Hrvatskoj i zasigurno najveća u Varaždinskoj županiji.

U LEPOGLAVI Predstavljen Portal osobni zdravstveni karton

Istog dana kada je u Zagrebu predstavljen Nacionalni plan razvoja kliničkih bolničkih centara koji bi trebao poboljšati dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite, u Lepoglavi su tvrtka King ICT sa sjedištem u Zagrebu i lepoglavska tvrtka Dasosoft predstavile programsko rješenje za pohranu, arhiviranje i pregled zdravstvenih podataka - Portal osobni zdravstveni karton, koji bi također trebao pridonijeti boljoj zdravstvenoj zaštiti osoba koje će ga koristiti. 

Lepoglava na najvećem međunarodnom sajmu investicija u Münchenu

U namjeri da Varaždinska županija predstavi svoje mogućnosti ulaganja u poslovne zone, delegacija Županije i saborski zastupnici Marijan Škvarić i Mario Habek sudjelovali su na međunarodnom sajmu nekretnina i ulaganja Expo Real 2013 u Münchenu.

Grad raspisao Javni poziv za poduzetničke kredite

Pozivaju se svi poduzetnici (obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, profitne ustanove, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima, obiteljska poljoprivredna gospodarstva) na podnošenje zahtjeva za subvencioniranje kamata poduzetničkih kredita iz programa „Poduzetnik 2“.

Novi predsjednik Uprave Holcima Hrvatska u Lepoglavi

Gradski dužnosnici ovog su se utorka, 30. srpnja upoznali s novim predsjednikom Uprave Holcima Hrvatska Alanom Šišinačkim kojeg je predstavio direktor agregata i transportnih betona Zdravko Nikolić.

Prva sredstva za Centar izvrsnosti drvne industrije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije dodijelilo je Gradu Lepoglavi sredstva u iznosu od 127.548,75 kn, odnosno 85% tog iznosa za troškove izrade projektne dokumentacije – idejnog rješenja Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi.

100.000 kuna za nerazvrstane ceste

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić u pratnji svog zamjenika Hrvoja Kovača potpisao je 27. svibnja ugovor s ministricom Ankom Mrak Taritaš o dodjeli sredstava kapitalne pomoći Gradu Lepoglavi. Riječ je o 100 000 kuna koje osigurava Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja kao pomoć za uređenje nerazvrstanih cesta.

Lepoglavski projekti na velikom skupu drvoprerađivača u Opatiji

U Opatiji se od 27. do 28. svibnja održavao dvodnevni središnji skup drvoprerađivačkog sektora pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića te tri ministarstva - gospodarstva, poljoprivrede i vanjskih i europskih poslova. Na konferenciji je ispred Grada Lepoglave sudjelovao i Emil Tkalec voditelj Projektno razvojnog ureda.

Energetsko certificiranje TKIC-a

Na temelju provedenog Natječaja za korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi sufinanciranja energetskih pregleda s ciljem javnog izlaganja energetskih certifikata o energetskim svojstvima zgrada u vlasništvu gradova i županija, prošlog je tjedna objavljen popis 45 odobrenih projekata.

Zamjenik ministra gospodarstva pohvalio lepoglavske projekte

Na poziv gradonačelnika Marijana Škvarića, Grad Lepoglavu i lepoglavske gospodarstvenike danas je posjetio zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić. U nazočnosti zamjenika župana Varaždinske županije Milana Pavlekovića, Leverić se sastao s gospodarstvenicima koji su mu objasnili na koji način posluju s obzirom na recesiju, parafiskalne namete i razne zakonske okvire.

Lepoglavska poslovna zona na ovogodišnjem REXPO-u

S ciljem privlačenja novih investitora i pokretanja gospodarstva, Poslovne zone d.o.o. u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva - Sektor za industrijsku politiku, Varaždinskom županijom, HGK - Županijskom komorom Varaždin, Gradom Varaždinom, Gradom Lepoglava, Gradom Novi Marof, Općinom Breznički Hum, Općinom Jalžabet i Specijalnom Bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice ponovo organiziraju zajednički nastup na 2. međunarodnom poslovnom sajmu investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju „REXPO Zareb 2012“, koji će se održati 17. i 18. travnja 2013. godine u prostorijama Hypo Expo XI Business Centra na oko 2.500 m2 izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke.

Lepoglava u Hrvatskom klasteru konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora

Krajem siječnja, u Ministarstvu gospodarstva održana je Osnivačka skupština Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora koji obuhvaća čitavo područje Republike Hrvatske, a uključuje gospodarstvenike, znanstvene i institucije javnog sektora. Na ovaj su način definirani i financirani klasteri u većini zemalja EU.