Ned18042021

Posljednje izmjene09:53:36 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poljoprivreda POLAGANJE ISPITA ZA SIGURNO RUKOVANJE I PRIMJENU SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA Poljoprivrednici će obavezan ispit moći položiti u Lepoglavi

POLAGANJE ISPITA ZA SIGURNO RUKOVANJE I PRIMJENU SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA Poljoprivrednici će obavezan ispit moći položiti u Lepoglavi


Do 26. studenog 2015. godine svi poljoprivredni proizvođači koji kupuju i primjenjuju sredstva za zaštitu bilja dužni su položiti ispit sigurnog rukovanja i primjene sredstava za zaštitu bilja. Navedeni ispit dužni su položiti i svi korisnici koji kupuju sredstva za zaštitu bilja za profesionalne korisnike, bez obzira da li su ili nisu vlasnici OPG-a, kao i savjetnici i distributeri.
Želeći izaći u susret poljoprivrednim proizvođačima s područja grada Lepoglave, Agro-turistički klaster "Lepoglava", u suradnji s Udrugom vinogradara, vinara i voćara "Klopotec" te Gradom Lepoglavom, organizirat će u Lepoglavi, tijekom veljače i ožujka, tečajeve sigurnog rukovanja i primjene sredstava za zaštitu bilja nakon kojih će polaznici tečaja imati prigodu polagati ispit sigurnog rukovanja i primjene sredstava za zaštitu bilja

Tečajevi će se održavati u dva termina tako da će se poljoprivrednici moći, po želji, prijaviti za jedan od njih.
U prvom će se terminu predavanja održavati od 23. do 25. veljače, od 9 do 14 sati, a održat će ih predavači Savjetodavne službe. U drugom terminu, od 11. do 12. ožujka predavanja će, u popodnevnim satima, održavati predavači iz Pučkog otvorenog učilište Đuro Arnold iz Ivanca. U oba termina, predavanja će se održavati u lepoglavskom Domu kulture, a na kraju zadnjeg dana predavanja, organizirano će biti polaganje ispita.

Cijena predavanja iznosi 380 kuna, a uključuje pohađanje predavanja (300 kuna), polaganje ispita (50 kuna) i izdavanje iskaznice (30 kuna).

Pohađanje predavanja nije obavezno, ali je obavezno polaganje ispita čime se stječe pravo na dobivanje iskaznice. Cijena polaganja ispita i izdavanja iskaznice bez predavanja, za one koji smatraju da mogu ispit položiti i bez predavanja, iznosi 80 kuna.

Za registrirane poljoprivrednike s područja Grada Lepoglave, dakle za one koji imaju registriran OPG, a odluče sudjelovati na predavanjima, Grad Lepoglava će osigurati sufinanciranje edukacije i to u maksimalnom iznosu od 50 posto cijene tečaja. Pošto su sredstva namijenjena za sufinanciranje ograničena, konačni iznos sufinanciranja edukacije po polazniku ovisi o konačnom broju sudionika edukacije.

Rok za prijavu i predbilježbe je 9. veljače u uredu Agro-turističkog klastera "Lepoglava", i to slanjem maila, telefonskim pozivom ili osobnim dolaskom. Za članove udruge ''Klopotec'' prijava će biti moguća u sklopu Skupštine Udruge koja će se održati 23. siječnja.
Svi koji se prijave za sudjelovanje na tečaju u veljači, dužni su elektronski popuniti Prijavnicu, koju mogu preuzeti na internet stranici Agro-turističkog klastera "Lepoglava" (ovdje).

Radi pravilnog popunjavanja Prijavnice, iz ured ATK "Lepoglava" pozivaju zainteresirane za predavanja da im se obrate za pomoć.
Nakon što se po isteku roka za prijavu utvrdi konačan broj polaznika i iznos sufinanciranja od strane Grada, svi polaznici se biti obaviješteni o konačnom iznosu koji moraju uplatiti te će dobiti podatke za uplatu sredstva. Uplatu su dužni izvršiti prije početka predavanja.

Kontakt osoba: Kristina Pintarić; Hrvatskih pavlina 7, Lepoglava (Dom kulture); tel/fax: 042 488 688; mob: 099 733 0568; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.