Sri21042021

Posljednje izmjene01:33:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poljoprivreda TEČAJ ZA SIGURNO RUKOVANJE PESTICIDIMA Poljoprivrednici polažu ispit za sigurno rukovanje pesticidima

TEČAJ ZA SIGURNO RUKOVANJE PESTICIDIMA Poljoprivrednici polažu ispit za sigurno rukovanje pesticidima


U Lepoglavi se održava prvi od dva tečaja sigurnog rukovanja i primjene sredstava za zaštitu bilja koji u suradnji s Udrugom vinogradara, vinara i voćara "Klopotec" te Gradom Lepoglavom, organizira Agro-turistički klaster "Lepoglava".

Na navedenim tečajevima, koji se održavaju u lepoglavskom Domu kulture, njihovi se polaznici pripremaju za polaganje ispita sigurnog rukovanja i primjene sredstava za zaštitu bilja. Riječ je o ispitu koji su poljoprivredni proizvođači, koji kupuju i primjenjuju sredstva za zaštitu bilja, obavezni položiti do 26. studenog ove godine.

Na prvi se tečaj prijavilo 30-tak zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača, koji će nakon odslušanih predavanja, koja vode stručnjaci Savjetodavne službe, pristupiti polaganju ispita i stjecanje dozvole za rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja. Njima će se pridružiti i desetak poljoprivrednih proizvođača koji će, uvjereni u svoje znanje, ispitu pristupiti bez pohađanja tečaja.

Drugi tečaj održat će se 11. i 12. ožujka. Održat će ga predavači iz Pučkog otvorenog učilište Đuro Arnold iz Ivanca. Za taj se tečaj prijavilo 50-tak poljoprivrednih proizvođača kojima se još uvijek mogu pridružiti i ostali zainteresirani.

Tečaj nije besplatan. Cijena mu je 380 kuna, a uključuje pohađanje predavanja (300 kuna), polaganje ispita (50 kuna) i izdavanje iskaznice (30 kuna).Cijena polaganja ispita i izdavanja iskaznice bez predavanja, za one koji smatraju da mogu ispit položiti i bez predavanja, iznosi 80 kuna. Registriranim poljoprivrednicima s područja grada Lepoglave, dakle onim poljoprivrednicima koji imaju registriran OPG, pohađanje tečaj sufinancira Grad Lepoglava.