Sri21042021

Posljednje izmjene01:33:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poljoprivreda JAVNI POZIV Agro - turistički klaster "Lepoglava" traži dodatne parcele i partnere za uzgoj buča

JAVNI POZIV Agro - turistički klaster "Lepoglava" traži dodatne parcele i partnere za uzgoj buča


Pripremajući se početak uzgoja buča na pokaznom polju, Agro – turistički klaster "Lepoglava" raspisao je Javni poziv za zakup privatnih poljoprivrednih zemljišta na kojima će se uzgajati buče.

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv imaju sve osobe koje posjeduju poljoprivredno zemljište na područja grada Lepoglave pri čemu će prednost imati zemljišta minimalne veličine 0,2 hektara koja su cestovno udaljena do pet kilometara od pokusno - pokaznog polja buča na području Putina uz rijeku Bednju, i koja imaju riješeno imovinsko - pravno vlasništvo.

Cijena zakupa će se formirati prema cijeni zakupa državnog zemljišta i na razdoblje zakupa od tri godine.

Ako zemljište ne odgovara gore navedenim uvjetima postoji mogućnost prilagodbe uvjeta u svrhu stavljanja u funkciju zapuštenih zemljišta u iskoristive poljoprivredne površine.

Vlasnici privatnih parcela pozvani su i na iskaz interesa za suradnju na uzgoju buča na privatnim parcelama.

Svi zainteresirani za davanje parcela u zakup ili za suradnju na uzgoju buča trebaju se javiti u ured Agro-turističkog klastera "Lepoglava" u Domu kulture i to osobno dolaskom u ured ili pak pozivom na telefona 042 488 688 ili mobitela 099 733 0568.

Cijeli tekst ovog Javnog poziva nalazi se na internet stranici ATK "Lepoglava".