Ned05122021

Posljednje izmjene11:31:08 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam Cvijet za ljepši grad: Najuređeniju kuću i okućnicu ima Dragica Hajduk, a balkon Vera Horvat

Cvijet za ljepši grad: Najuređeniju kuću i okućnicu ima Dragica Hajduk, a balkon Vera Horvat

- Hvala svima vama koji ste svojim trudom i zalaganjem naš grad učinili cvijetnijim i mirisnijim – riječi su zahvale koje je direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak uputila sudionicima ovogodišnje akcije Cvijet za ljepši grad. Učinila je to na završnoj svečanosti navedene akcije održanoj u čitaonici Gradske knjižnice na kojoj su dodijeljena priznanja za najljepše uređene kuće s okućnicom te balkone. Dodijeljena su i priznanja u kategoriji Skriveni cvijet, a nagrađeni su učenici osnovnih škola koji su u akciji sudjelovali svojim likovnim i literarnim radovima.

- Ovogodišnja akcija Cvijet za ljepši grad započela je podjelom sadnica, nastavljena obilaskom kuća i ocjenjivanjem njihove uređenosti, a završava ovom svečanošću i izložbom fotografija nagrađenih kuća i balkona te dječjih likovnih radova – pojasnila je Ljubica Dubovečak istaknuvši kako je jedina natjecateljska kategorija bila ona u kojoj su se birale najuređenije kuće s okućnicom i balkoni.

Prošle godine uvedena kategorija Skriveni cvijet skrenula je pažnju na stare kuće koje vlasnici uređuju s posebnom pažnjom i brigom.

I ove su se godine u akciju uključili najmlađi. Polaznici vrtića i učenici osnovnih škola s gradskog područja stvarali su likovne i literarne radove na temu cvijeta.

Dobitnici priznanja  

Priznanje za najuređeniji balkon dobila je Vera Horvat. U istoj kategoriji balkona priznanja su uručena Mariji Murić i Marini Vorih.

Najuređenija kuća s okućnicom je ona Dragice Hajduk, a slijede je kuće Kornelije Cikač i Franje Kostanjevca.

U kategoriji Skriveni cvijet priznanja su dobili Josip Rudec, Anka Visinski, Ankica Duga i Ivan Bahun.

Među učenicima priznanja za likovne radove uručena su Matei Bistrović iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava i njenoj mentorici Dragici Bajsić, Mirni Zrinski iz OŠ Ivana Rangera Kamenica i njenoj mentorici Jadranki Kuča koja je ujedno i mentorica učenici Nataliji Križanec iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica, također dobitnici priznanja za likovni rad.
Priznanja za literarne radove dobili su Natalija Hojsak iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava i njena mentorica Mirjana Vusić, Dario Jurenec iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica i njegov mentor Vladimir Heček te iz kameničke OŠ Ivana Rangera Nera Kapustić i njena mentorica Mirjana Posavec.

Pohvale akciji

Pohvale akciji, organizatoru i sudionicima stigle su s gradske razine.
- Želio bih istaknuti jedan posjet gostiju iz Slovenije našem gradu prilikom kojeg su naši dragi susjedi istaknuli kako ne vide razliku u uređenosti između njihovog i našeg kraja. Drago mi je da su naši građani prihvatili dobre zapadne standarde te da su odgovorni prema sebi i svojoj okolini – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Šoštarić pohvalio je ispred Gradskog vijeća samu akciju i organizatora Turističku zajednicu grada Lepoglave.
- Čestitamo nagrađenima na trudu i neka im to bude hvala za sve što su napravili za svoje kuće i okućnice. Svima ostalima neka ovo bude poticaj da nastave s uređenjem jer će njihov trud biti zasigurno zamijećen – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Šoštarić otvorivši potom izložbu fotografija nagrađenih kuća i balkona te dječjih likovnih radova. 

All right reserved Lepoglava.net