Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam HODOČASNICI U LEPOGLAVI Na putu blaženog Alojzija Stepinca

HODOČASNICI U LEPOGLAVI Na putu blaženog Alojzija Stepinca


Da Lepoglava nesumnjivo ima potencijala za razvoj vjerskog turizma potvrđuju hodočasnici koji tijekom veljače, mjeseca u kojem se slavi blagdan Stepinčevo, dolaze u Lepoglavu obilazeći mjesta vezana za put mučeništva blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Jedno od njih je i Lepoglava u kojoj je blaženi Alojzije Stepinac, nakon montiranog sudskog procesa, tamnovao od 19. listopada 1946. do 5. prosinca 1951. godine.

Dosad je tijekom veljače u Lepoglavi tako boravilo gotovo 1000 hodočasnika koji dolaze iz župa koje organiziraju hodočašće "Putovima blaženog Alojzija Stepinca".

Proteklog je vikenda Lepoglavu posjetila grupa od oko 500 hodočasnika iz dekanata Trešnjevka sudjelujući pri tom na misnom slavlju u lepoglavskoj župnoj crkvi.

Turistička zajednica grada Lepoglave i Agro – turistički klaster "Lepoglava" tim su povodom organizirali sajam na kojem su domaći proizvođači hodočasnicima ponudili domaće tradicionalne proizvode, a muzej čipke im je otvorio svoja vrata.