Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam POSJETA LEPOGLAVI Druženje policijskih umirovljenika

POSJETA LEPOGLAVI Druženje policijskih umirovljenika


Lepoglavu je posjetilo 120 policijskih umirovljenika, članova udruga umirovljenih policijskih službenika iz Varaždina, Čakovca, slovenskog Maribora i mađarskih gradova Marcalija i Nagykanisze.

Oni su Lepoglavu stigli u okviru tradicionalnog godišnjeg druženja koje su ove godine organizirale Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Varaždin i Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, a koje su za godišnji susret odabrale Lepoglavu.

Policijski umirovljenici razgledali su lepoglavsku crkvu, Galeriju Jamnić, Dom kulture, muzej čipke i Gaveznicu - Kameni vrh. Predstavljena im je lepoglavska čipka i način njene izrade te mineraloška zbirka s naglaskom na lepoglavski ahat.

Na kraju druženja, tijekom kojeg su predstavnici varaždinske i čakovečke udruge potpisali sporazum o suradnji sa slovenskim kolegama, pozdrave je gostima, u ime grada Lepoglave, uputio zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.