Ned26092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam IZ GRADA Završena ovogodišnja akcija "Cvijet za ljepši grad"

IZ GRADA Završena ovogodišnja akcija "Cvijet za ljepši grad"


U jedinstvenom ambijentu pavlinskog samostana u Lepoglavi, održana je završna priredba akcije Turističke zajednice grada Lepoglave – Cvijet za ljepši grad. Naime. otvorena je istoimena izložba fotografija najljepše uređenih kuća, okućnica i balkona te dječjih likovnih i literarnih radova nastalih na temu "Cvijet i čipka"

- Ovogodišnja izložba postavljena u okviru akcije "Cvijet za ljepši grad" najveća je dosad. Od travnja, kad je krenulo fotografiranje pa sve do rujna kada je završilo, nastalo je 220 fotografija kuća, okućnica i balkona te drvenih kućica koje su se ove godine natjecale u kategoriji "Skriveni cvijet". Zaista je teško bilo odabrati one koje će biti izložene te nagrađene – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Cilj akcije potaknuti je ljude na uređenje svojih kuća i okućnica, a u konačnici cijelog prostora grada Lepoglave.
- Iz godine u godinu sve više građana sudjeluje u akciji pridonoseći samim time ljepoti grada. Grad Lepoglava izdvaja znatna sredstva za uređenje gradskih vizura, no bez ovakvog sudjelovanja građana to ne bi bilo dovoljno – pohvalio je na angažmanu građane predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček koji je, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačem i direktoricom Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubicom Dubovečak, nagrađenima uručio priznanja i zahvalnice.

Za najljepše uređenu kuću i okućnicu priznanje je primila Marija Šoštarić. U istoj kategoriji priznanja su dodijeljena i Štefica Črepinko te Nevenka Cujzek.

Najljepše uređen balkon je balkon Dragutina Glavice. Priznanja za uređenost balkona dobile su i Milica Jurenec i Gordana Kolenić.

U kategoriji "Skriveni cvijet", najljepše uređenom drvenom kućicom proglašena je ona Božice Županić. U toj su kategoriji priznanja dodijeljena i Zvijezdani Galinec, Dragutinu Golubu, Tomi Fištreku i Nevenki Biškup.

Među pristiglim literarnim radovima nagrađeni su radovi Mirele Vresk iz OŠ Ivana Rangera Kamenica, Katarine Gal iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava i Gabrijele Franc iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica. Priznanja su primile i njihove mentorice – Jadranka Kučar i Dragica Bajsić.

Priznanja za najbolje literarne radove primile su Tihana Belčić iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava i njezina mentorica Ivana Vrček, Klaudija Dukarić iz OŠ Izidora Poljak Višnjica i njena mentorica Martina Vusić te Lukrecija Štefičar iz OŠ Ivana Rangera Kamenica i njena mentorica Petra Špac.

Dodijeljene su i zahvalnica za sudjelovanje i to Dječjem vrtiću Lepoglava i Dječjem vrtiću Runolist te Ženskom pjevačkom zboru Collegium Artisticum koji je nastupio tijekom otvaranja izložbe "Cvijet za ljepši grad" koja će se u pavlinskom samostanu moći razgledati do daljnjega.