Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam TURIZAM Lepoglava se predstavila indijskom turističkom tržištu

TURIZAM Lepoglava se predstavila indijskom turističkom tržištu


„Know India“ naziv je seminara koji svake godine organizira Veleposlanstvo Indije u Hrvatskoj u suradnji sa svojim regionalnim Turističkom uredom iz Frankfurta. Cilj seminara, koji je na jednom mjestu okuplja turističke djelatnike i predstavnike realnog sektora iz domene turizma, je predstaviti nove mogućnosti turističke razmjene između Indije i Hrvatske.
Kao jedna od do sad "skrivenih" lokacija kojima se Hrvatska i Indija predstavljaju jedna drugoj je i Lepoglava.

O Lepoglavi je na samom otvorenju konferencije na poziv Njegove Ekselencije Veleposlanika Sandeepa Kumara govorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

- Nismo mi turistička destinacija, ali lepoglavska povijest i UNESCO-va kulturna baština o kojoj sam govorio dovoljni su magnet za Indijce koji imaju dvoznamenkaste UNESCO destinacije i znaju cijeniti ovo vrijedno svjetsko priznanje Lepoglavi. Upravo je UNESCO onaj dio Lepoglave koji interesira profesionalce u turizmu koji nam mogu pomoći u promociji našeg grada – kazao je zamjenik Kovač.

Rezultati navedene suradnje očituju se i u činjenici da će Lepoglava biti predstavljena u popularnom i cijenjenom časopisu "Meridijani" na čak 16 stranica, a pripast će joj i sama naslovnica.
Pored toga, krajem siječnja u Lepoglavu dolazi specijalizirana agencija koja u Hrvatsku dovodi turističke grupe iz Indije.