Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam TURISTIČKA RADIONICA Predstavljeni novi trendovi u turizmu

TURISTIČKA RADIONICA Predstavljeni novi trendovi u turizmu


Kakvi su novi trendovi u turizmu i ponašanje potrošača saznali su sudionici radionice koju je u Lepoglavi, uz potporu Hrvatske turističke zajednice te u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija, organizirala Turistička zajednica Grada Lepoglave.

- Radionica je organizirana kako bi njeni sudionici, a riječ je o osobama koje su radom vezane za poslove iz domene turističke djelatnosti, usvojili vještine i znanja o tome kako osmisliti boravak turista u destinaciji sukladno novim trendovima u turizmu. Osim toga, radionica će poslužiti da se njeni sudionici međusobno povežu što je ključno za stvaranje kvalitetne turističke ponude neke destinacije – istaknula je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak najavivši nastavak organiziranja stručnih radionica koje će, edukacijom djelatnika u turizmu, pomoći razvoju i podizanju kvalitete turističke ponude.
Ujedno, ovom je radionicom u Lepoglavi obilježen Svjetski dan turizma.

O ponašanju turista i novim trendovima u turizmu koji se odnose na ekonomiju doživljaja, personalizaciju i održiv razvoj, sudionicima radionice govorila je predavačica dr.sc. Romana Lekić.
- Turista danas stavljamo u jednu drugu ulogu. No, i mi, kao domaćini, moramo igrati drugačiju ulogu koja podrazumijeva vraćanje gostoprimstvu – istaknula je Lekić.
Na primjeru ovog kraja i regije, na radionici su izabrane pojedine dobre priče vezane za postojeće atrakcije i na temelju toga predstavljeni načini kojima te priče iskomunicirati s turistima.
Kad je o Lepoglavi riječ, istaknula je Lekić, za dolazak većeg broja turista potrebno je prvenstveno zadovoljiti logističke uvjete.
- Također, lokalno stanovništvo mora prihvatiti biti turistička destinacija. Bez toga nema smisla razvijati destinaciju. Potrebno je zatim odabrati najinteresantniju priču vezanu za neku od atrakcija te napraviti i turistima ponuditi novi turistički proizvod za čije predstavljanje treba iskoristiti utjecaj "influencera" ili "celebrityja" – pojasnila je Lekić.