Pon25102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam TURIZAM Edukativan turistički tjedan

TURIZAM Edukativan turistički tjedan


Za djelatnike u turizmu s područja Grada Lepoglave počeo je aktivan turistički tjedan u kojem će, uz predstavljanje lepoglavskih turističkih znamenitosti, osnažiti svoje vještine i proširiti znanje važno za uspješno predstavljanje turističke destinacije na tržištu.

Tjedan pun turističkih događanja započeo je sudjelovanjem na turističkoj burzi Put, jednom od najznačajnijih hrvatskih turističkih susreta. U suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija UHPA organizirala ga je tvrtka DMK Vall 042. Riječ je o događaju koji je u Varaždinu okupio djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara. Riječ je o događaju koji je u Varaždinu okupio djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara. Bila je to prigoda za predstavljanje turističkih destinacija i ponude. Zajedno s ostalim turističkim zajednicama iz Varaždinske županije, predstavljena je i ponuda Grada Lepoglave. Ispred Turističke zajednice Grada Lepoglave predstavila ju je direktorica ureda gradske Turističke zajednice, Ljubica Dubovečak. U sklopu programa turističke burze Put odvijao se i Workshop, na kojem se po prvi put predstavio i TKIC d.o.o. iz Lepoglave i to Gaveznicom kao turističkim proizvodom, te neizostavnom lepoglavskom čipkom. Ispred TKIC-a ponudu je predstavila Karmen Šoštarić, a priču o lepoglavskom ahatu Leon Vrtar.

Nakon sudjelovanja na Turističkoj burzi, edukativan turistički tjedan nastavlja se „Danom otvorenih vrata“ u Lepoglavi u organizaciji TKIC-a dana 22.studenog, s radionicama i razgledom turističkih znamenitosti Lepoglave. Program je namijenjen predstavnicima škola te turističkim agencijama.

Tjedan završava dan kasnije edukativnom radionicom „Turistička interpretacija u kulturnom turizmu“ koju u Lepoglavi, uz potporu Hrvatske turističke zajednice te u suradnji s udrugom hrvatskih putničkih agencija, organizira Turistička zajednica Grada Lepoglave. Radionica je namijenjena nositeljima turističke ponude u destinaciji, predstavnicima turističke industrije, turističkim agencijama, vodičima, pratiteljima, animatorima te svim zaposlenim u sustavu turističkih zajednica te lokalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim uz razvoj turizma, koji će educirati o turističkoj interpretaciji u kulturnom turizmu.