Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam TURISTIČKA ZAJEDNICA U Lepoglavi održana još jedna turistička radionica

TURISTIČKA ZAJEDNICA U Lepoglavi održana još jedna turistička radionica


Nakon uspješno odrađene prve radionice na kojoj su njeni polaznici upoznati s trendovima u turizmu i ponašanju potrošača, u Lepoglavi je, u organizaciji Turističke zajednica grada Lepoglave i u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice, održana još jedna turistička radionica. Ovog su puta polaznici upoznati s turističkom interpretacijom kao sredstvom za oživljavanje destinacije te s time tko su to interpretatori koji imaju ključnu ulogu u prezentiranju sadržaja i destinacije.

Interaktivno je predavanje polaznicima radionice, a riječ je o nositeljima turističke ponude u destinaciji, predstavnicima turističke industrije i turističkih agencija, vodičima, pratiteljima, animatorima te svim zaposlenim u sustavu turističkih zajednica te lokalnoj samoupravi na poslovima vezanim uz razvoj turizma, održala dr. sc. Romana Lekić s Visoke škole za komunikacijski menadžment "Edward Bernays".
- S obzirom na to da se nalazimo u mjestu koje je obilježeno bogatom baštinom, tema predavanja je turistička interpretacija baštine s naglaskom na nematerijalnu baštinu. Polaznici radionice upoznat će se s metodama i tehnikama aktualiziranja te baštine i privlačenja još većeg broja gostiju u destinaciju, posebice izvan turističke sezone – pojasnila je dr. sc. Lekić.

- Ove smo radionice organizirali želeći upoznati polaznike, koji nam dolaze iz turističkih zajednica, ustanova i turističkih tvrtki s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, s novim trendovima u turizmu. Usporedno s time, ovo nam je prigoda za jačanje suradnje i pokretanja novih projekata i aktivnosti – istaknula je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglav, Ljubica Dubovečak.
Da su organizirane radionice prigoda za upoznati se s novim trendovima u turizmu te za pokretanje suradnje, složio se i predsjednik Turističke zajednice Grada Lepoglave, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je važno naučiti nove metode prezentacije turističke ponude, posebice one vezane za promociju baštine koja je značajan turistički adut Grada Lepoglave.

Kaznionica - turistički adut

A kad je o turističkim adutima riječ, dr. sc. Romana Lekić ističe da je veliki adut Lepoglave lepoglavska kaznionica.
- Lepoglava ima najsnažniju nematerijalnu baštinu koju možda nema nitko u ovom dijelu Europe, a to je zatvor u kojem su boravile značajne osobe hrvatske povijesti. Kroz te se osobe može interpretirati povijest i brojni događaji 20. stoljeća. To je nešto što se inače radi u inozemstvu, primjerice u Berlinu. Ne vidim razlog zašto se to ne bi napravilo i u Lepoglavi – zaključila je dr. sc. Lekić.

Inače, tijekom radionice, potpisivanjem ugovora, započela je suradnja između Turističke zajednice Varaždinske županije i Visoke škole za komunikacijski menadžment "Edward Bernays". Ugovor su potpisali predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini i dr. sc. Romana Lekić ispred Visoke škole za komunikacijski menadžment "Edward Bernays".