Čet29072021

Posljednje izmjene10:39:30 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura

Kultura

OTKAZAN JAILHOUSE FESTIVAL Zdravlje na prvom mjestu


Ni ove se godine u Lepoglavi neće održati Jailhouse festival. Odluku da se Festival ne održi Nezavisna udruga mladih, organizator Festivala, donijela je poštujući odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Naime, ispred samog održavanja Festivala organizator je, navodi se u priopćenju za javnost, stavio zdravlje i sigurnost sugrađana, mladih, ali i ostalih posjetitelja Jailhouse festivala.

Opširnije...

IZLOŽBA SLIKA MIRKA BAJSIĆA (FOTO)Vjeran svojim lepoglavskim korijenima


Deset godina nakon prve izložbe kojom se predstavio lepoglavskoj publici, likovni umjetnik Mirko Bajsić ponovno izlaže u svom rodnom gradu. Naime, 15. srpnja u Lepoglavi je otvorena izložba likovnih djela Mirka Bajsića koja se do 5. kolovoza može razgledati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca.

Opširnije...

NAJAVA U Lepoglavi će 15. srpnja biti otvorena izložba djela likovnog umjetnika Mirka Bajsića


U Lepoglavi će se od 15. srpnja moći razgledati izložba djela likovnog umjetnika Mirka Bajsića.

Opširnije...

ZAVRŠENI LEPOGLAVSKI DANI (FOTO) Posjetitelji imali prigode ponovno se okupiti i zabaviti na jednom mjestu


Iako, s razlogom, sadržajno i opsegom nešto skromniji u odnosu na prijašnje, ovogodišnji Lepoglavski dani pružili su prigodu građanima da se, nakon prošlogodišnjeg "zaključavanja" izazvanog epidemijom virusa COVID-19 te nemogućnosti održavanja manifestacija, ponovno okupe u većem broju te se, uz pridržavanje ublaženih epidemioloških mjera, malo druže, opuste i zabave.

Opširnije...

LEPOGLAVSKI DANI (FOTO) Tko je ovogodišnji "Meštar od kotlovine"?

Priliku da pokažu svoje kuharsko umijeće u pripremi kotlovine i ovih su Lepoglavskih dana imali sudionici natjecanja u pripremi ovog domaćeg specijaliteta.

Opširnije...

ŠAHOVSKI TURNIR (FOTO) U okviru Lepoglavskih dana održan šahovski turnir


U okviru ovogodišnjih Lepoglavskih dana u Lepoglavi je, u organizaciji Šahovskog kluba Lepoglava, održan šahovski turnir.

Opširnije...

NAJAVA U petak počinju Lepoglavski dani


Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja uvjetovanog epidemijom izazvanom virusom COVID-19, zabavno-turistička manifestacija Lepoglavski dani ponovno se vraća u gradski parku Lepoglavi.

Opširnije...

GFUK GOSTOVAO U VIŠNJICI (FOTO) Predstava "Šund naš svagdašnji" nasmijala publiku u Višnjici


Glumački festival glumaca u Krapini (GFUK) održava se ne samo u Krapini već diljem Zagorja, a od 2015. godine i u Višnjici. Ovogdišnje izdanje GFUK-a u Višnjicu je stiglo s predstavom "Šund naš svagdašnji". Glumačka ekipa u sastavu Nevena Vukes, Adam Končić i Robert Krajinović, koji je ujedno i redatelj predstave, nasmijala je okupljene na igralištu pored OŠ Izidora Poljaka Višnjica gdje je predstava, zbog trenutne epidemioloških situacije, održana.

Opširnije...

NAJAVA Ovog petka u Višnjici gostuje GFUK s predstavom "Šund naš svagdašnji"


Glumački festival u Krapini, popularni GFUK, i ove će godine gostovati u Višnjici. Zahvaljujući suradnji organizatora Festivala i tvrtke HIS iz Donje Višnjice, u petak, 2. srpnja 2021. godine, u Višnjici će biti odigrana predstava "Šund naš svagdašnji". Riječ je o predstavi redatelja Roberta Krajinovića uz kojeg glume Nevena Vukes i Adam Končić.
Predstava će biti odigrana na košarkaškom igralištu OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, s početkom u 20 sati. Ulaz na predstavu je slobodan.