Sub16102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica

GRADSKA KNJIŽNICA Večer poezije s Ljubicom Ribić i Milanom Novakom


Varaždinski pjesnici Ljubica Ribić i Milan Novak gostovali su u lepoglavskoj knjižnici i ponovo ugodno iznenadili publiku željnu lijepe književnosti. Tom prigodom Ljubica Ribić predstavila je dvije nove zbirke poezije, Partituru misli te svoju prvu zbirku na kajkavskom – Ferdamano zavuzlane rieči dok je Milan Novak predstavio zbirku poezije na slovenskom Skladatelji znotraj te Pukotine procjepa – kratke priče na hrvatskom jeziku.

NAJAVA Gradska knjižnica Ivana Belostenca poziva na predstavljanje pjesničkih zbirki Ljubice Ribić i Milana Novaka


U utorak, 10. kolovoza, s početkom u 19 sati, u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi bit će predstavljanje pjesničke zbirke "Partitura misli" i ''Ferdamano zavuzlane rieči'' (zbirka na kajkavskom) Ljubice Ribić te „Skladatelji znotraj“ (zbirka na slovenskom) i "Pukotine procjepa" (kratka proza) Milana Novaka. u čitaonici Gradske knjižnice s početkom u 19 sati.

PUTOPISNO PREDAVANJE U GRADSKOJ KNJIŽNICI (FOTO)Avanturist i putopisac Tomica Kristić podijelio doživljaje s četverogodišnjeg putovanja svijetom


Kako proputovati pola zemaljske kugle s tek 1.500 eura u džepu, okupljenima je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi otkrio avanturist i putopisac Tomica Kristić.

NAJAVA Gradska knjižnica poziva putopisno predavanje "Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda"


"Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda" putopisno je predavanje Tomice Krstića koje će 8. lipnja u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi, s početkom u 19 sati, zainteresiranoj publici predstaviti sam autor.

GRADSKA KNJIŽNICA IVANA BELOSTENCA Za Dan planete Zemlje korisnicima darovane presadnice slatkog pelina


Kako bi obilježila Dan planete Zemlje, Gradska knjižnica Ivana Belostenca na taj je dan svojim korisnicima darovala presadnicu slatkog pelina (Artemisia annua) iz vlastitog uzgoja.

GRADSKA KNJIŽNICA Povodom Mjeseca hrvatske knjige postavljena izložba označnica


Želeći obilježiti Mjesec hrvatske knjige s osobnom notom u lepoglavskoj je knjižnici postavljena mini izložba vlastitih označnica (graničnika, dočitnica, straničnika, bookmarka).

GRADSKA KNJIŽNICA OBILJEŽAVA MJESEC HRVATSKE KNJIGE Vrtićki mališani u posjetu knjižnici


Stara poslovica kaže: "Tri dana nemoj čitati i tvoja će duša izgubiti na ljepoti".

OBAVIJEST S radom nastavila Gradska knjižnica „Ivana Belostenca“ u Lepoglavi


Nakon zajedničkog dogovora Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave i Gradske knjižnice „Ivana Belostenca“, a temeljem relaksiranja mjera protiv COVID-19 u 1. fazi koja je započela 27. travnja i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (NSK), lepoglavska je knjižnica danas otvorila svoja vrata za građane.

Gradska knjižnica u Lepoglava privremeno će, do opuštanja svih mjera raditi ponedjeljkom i petkom od 9 do 14 sati, te utorkom, srijedom i četvrtkom od 13 do 18 sati.

NAJAVA Večer šansone u Gradskoj knjižnici


Čitaonicu Gradske knjižnice Ivana Belostenca u četvrtak, 13. veljače će ispuniti zvuci šansone. Naime, te večeri, s početkom u 19 sati, održat će se Večer šansone Srđana Depola.

NAJAVA PREDAVANJA Gradska knjižnica poziva na put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku


"Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku" naziv je predavanja koje će biti održano u utorak, 19. studenog u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture.

NAJAVA Predstavljanje zbirki pjesama Ljubice Ribić i Milana Novaka


U utorak, 22. listopada u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture bit će predstavljene zbirke pjesama "Globina strahu / Dubina straha" Milana Novaka i "Beskonačno / Neskončno" Ljubice Ribić.
Predstavljanje počinje u 19 sati.

NAJAVA Predstavljanje zbirke pjesama Larise Mravunac "Južni čvor"


U utorak, 24. rujna u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi bit će predstavljena zbirka pjesama Larise Mravunac "Južni čvor".
Predstavljanje knjige počet će u 19 sati.

foto: facebook

PREDAVANJE U KNJIŽNICI Vedska psihologija - kako ući u vlastitu podsvijest


Kristijan Kolega održao je u čitaonici Gradske knjižnice predavanje "Vedska psihologija – kako ući u vlastitu podsvijest".

NAJAVA Predstavljanje romana "Jesi online?"


Ovog četvrtka, 23. svibnja od 17 sati u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca bit će predstavljen roman "Jesi online". Autorica romana je stand up komičarka Marijana Perinić.

NOĆ KNJIGE Čitanje je jedno od velikih zadovoljstava koje vam samoća omogućuje


Noć knjige u lepoglavskoj knjižnici obilježena je prigodnom izložbom knjiga s posvetom autora.

GRADSKA KNJIŽNICA Predstavljena knjiga "Nagovor na odvažnost" Siniše Goluba


Siniša Golub
u lepoglavskoj je knjižnici predstavio knjigu – Nagovor na odvažnost – obiteljski road trip po američkim nacionalnim parkovima.

NAJAVA Predstavljanje knjige i putopisno predavanje o američkim nacionalnim parkovima


U utorak, 16. travnja u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi, s pčetkom u 18 sati, održat će se putopisno predavanje i predstavljanje knjige Siniše Goluba “Nagovor na odvažnost”.

GRADSKA KNJIŽNICA Predstavljena knjiga "Život u čarobnom toku"


Sanja Plavljanić-Širola predstavila je u lepoglavskoj knjižnici svoju knjigu – Život u čarobnom toku.

NAJAVA Predstavljanje knjige "Život u čarobnom toku"


Gradska knjižnica Ivana Belostenca poziva sve zainteresirane na predstavljanje knjige Sanje Plavljanić-Širole "Život u čarobnom toku".
Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 21. ožujka u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture s početkom u 18 sati.

PREDAVANJE U GRADSKOJ KNJIŽNICI Sjeme kao zalog naše budućnosti


Višegodišnja suradnja Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava i Udruge Biovrt – u suradnji s prirodom i ove je godine urodila plodom – u lepoglavskoj je knjižnici održano predavanje „Sjeme kao zalog naše budućnosti“.

NAJAVA PREDAVANJA Novo predavanje Udruge biovrt i Gradske knjižnice Ivana Belostenca


Udruga Biovrt – u skladu s prirodom i Gradska knjižnica Ivana Belostenca nastavljaju s organizacijom predavanja u Lepoglavi. Novo predavanje "Sjeme kao zalog naše budućnosti" održat će se u četvrtak 14. veljače s početkom u 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture.

Predavanje će održati Silvija Kolar – Fodor.