Čet29072021

Posljednje izmjene10:39:30 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Kazalište NAJAVA U Lepoglavi 10. ožujka gostuje Kerekesh teatar s komedijom "Ljubaf", ulaznice 30 kuna

NAJAVA U Lepoglavi 10. ožujka gostuje Kerekesh teatar s komedijom "Ljubaf", ulaznice 30 kuna


7. tjedan smijeha – kazališni festival koji se od 4. do 13. ožujka, u organizaciji Kerekesh teatra održava u gradovima s područja Varaždinske županije, u četvrtak, 10. ožujka  dolazi u Lepoglavu. Tog će dana, u 19 sati, u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi biti odigrana kazališna predstava "Ljubaf". 

Riječ je o komediji u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost, jedina oružja kojima se ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti. 

Srečko Frljužec, koji zna gdje je njemu mjesto u kući, nema puno slobode između žene Đurđice i žestoke punice Štefice. Malo topline u Srečkov život unosi prijatelj Ivek, a najviše iskrene ljubavi iskazuje susjed Đura prema svojoj simpatiji iz srednje škole, gospođi Štefici.
Najaktualniji problemi komedije su politički, ekonomski i društveni, a upravo je ljubav ta koja bi trebala biti uvijek najaktualnija.

Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekesh, uz kojeg u predstavi igraju Ana Begić, Hana Hegedušić
Adam Končić i Jan Kerekeš.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna se na dan predstave mogu kupiti na ulazu u sportsku dvoranu. Prodaja ulaznica počinje dva sata prije predstave.