Uto26012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije LEPOGLAVSKI DANI (FOTO) Završila trodnevna manifestacija

LEPOGLAVSKI DANI (FOTO) Završila trodnevna manifestacija


Tri je dana proteklog vikenda, od 12. do 14. srpnja, u Lepoglavi trajala zabavno-turistička manifestacija Lepoglavski dani.

Ovogodišnja manifestacija započela je otvaranjem izložbe "Priča o mineralima" u galerijskom prostoru Doma kulture, a iste se večeri nastavila koncertom Željka Bebeka koji nije omela kiša koja je te večeri padala.
Prvog dana manifestacije, i tijekom njenog trajanja, posjetitelji su imali prigode posjetiti 8. Međunarodni sajam minerala te osvojiti vrijedne nagrade – brušeni safir i dijamant.

Drugi dan manifestacije održano je već tradicionalno natjecanje u pripremi kotlovine "Pri kljeti" Svoje kulinarsko znanje i umijeće odmjerilo je 15 ekipa. Najbolju kotlovinu prema odluci stručnog suda pripremila je ekipa DVD-a Lepoglava, drugo je mjesto osvojila ekipa Lovačkog društva Srnjak, a treće Mjesni odbor Podgorje. Prigodu kušati pripremljenu kotlovinu imali su i posjetitelji. Uz kotlovinu, posjetitelji su mogli uživati i u vinima domaćih vinogradara. Naime, Udruga vinogradara i vinara Klopotec ove je godine u okviru manifestacije organizirala 11. Susrete vina z bregov. Tom je prigodom održano ocjenjivanje vina. Ocijenjeno je 56 uzoraka, dodijeljeno je 13 zlatnih medalja, a šampionom izložbe proglašeno je miješano bijelo vino Roberta Buhina.
U okviru Lepoglavskih dan, u organizaciji Šahovskog kluba Lepoglava, odigran je šahovski turnir na kojem je nastupilo 62 šahista iz Varaždinske, Zagrebačke, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.
Održana je i gljivarijada čiji su se sudionici, uz savjete stručnjaka, upoznali sa svim vrstama gljiva na koje su naišli.
Najmlađi posjetitelji tijekom dana zabavili su se u luna-parku i uz cirkuski show, a one starije u predvečerje drugo dana trajanja manifestacije svojim je nastupom, bez dlake na jeziku, zabavio Bloger Krule. Na kraju dana posjetitelje su u šatoru zabavljali svima znani Kavaliri iz Bednje.

Uz posjet lepoglavskim vatrogascima koji su ovom prigodom održali Dane otvorenih dana, posljednjeg je dana trajanja manifestacije održan zumba party te jedinstveni show s vatrom i akrobacije na svili. Točku na i ovogodišnjih lepoglavskih dana svojim je nastupom u večernjim satima stavila grupa Tragovi.

Lepoglavske dane, uz potporu Grada Lepoglave, organizirao je Turističko kulturno informativni centar.