Ned17102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Naslovnica Lepoglava.net Informacije Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja - lepoglava.net

Dobro došli na lepoglava.net
Udruga LepoMAN vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja. Korištenjem lepoglava.net i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju lepoglava.net domeni (dalje u tekstu lepoglava.net) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja.

Opis usluga
lepoglava.net svojim posjetiteljima pruža mogućnost korištenja različitih sadržaja i usluga, a sukladno ovdje utvrđenim uvjetima.

Forum je besplatni servis portala lepoglava.net koji omogućuje komunikaciju među posjetiteljima portala i reguliran je ovim Uvjetima korištenja te Pravilima lijepog ponašanja na forumu na ovoj adresi Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja, prihvaćate Pravila ponašanja Foruma.

Udruga LepoMAN ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Udruga LepoMAN neće ni na koji način biti odgovorna za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga portala lepoglava.net

Registracija korisnika i posjetitelja portala

Registriranjem na lepoglava.net korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati vlastito korisničko ime i lozinku.

lepoglava.net nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

lepoglava.net je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

lepoglava.net zadržava pravilo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio pravila.

Korisnik je dužan odmah prijaviti lepoglava.net portalu neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Završetkom registracije korisnik prihvaća ove uvjete korištenja i odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom servisa portala lepoglava.net

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga portala lepoglava.net ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni kako korisnicima tako i posjetiteljima lepoglava.net:

 1. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 2. objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
 3. lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe i korištenje višestrukih identiteta,
 4. manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala lepoglava.net,
 5. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 6. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, "spam", lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje,
 7. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
 8. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.
  Udruga LepoMAN zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Udruge LepoMAN neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala lepoglava.net

Autorska prava
Udruga LepoMAN polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i sl.). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Udruge LepoMAN i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Udruga LepoMAN, partneri, korisnici) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je Udruga LepoMAN povrijedila Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Pomoć i podrška

Udruga LepoMAN korisnicima portala lepoglava.net ne pruža telefonsku podršku.

Pomoć i podrška dostupni su isključivo preko odgovarajućih e-mail adresa, a prema vrsti usluge za koju je korisnik registriran.

Odgovarajuće e-mail adrese objavljene su na stranicama Impressum.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Udruga LepoMAN poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku nisu dostupni trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Udruga LepoMAN može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika lepoglava.net kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na portalu lepoglava.net vode na druge web stranica i servise. Te stranice nisu pod kontrolom Udruge LepoMAN i Udruga LepoMAN nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Poslovni odnos (što između ostalog uključuje korespondenciju, plaćanje, dostavu roba i usluga i sl.) između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala lepoglava.net isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača.

Udruga LepoMAN nije odgovorna ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na svom portalu.

Sadržaj dobiven od korisnika i posjetitelja portala

Udruga LepoMAN nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji portala lepoglava.net, iako zadržava pravo da tijekom korištenja usluga portala lepoglava.net koristi neke od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima portala.

Promjene usluga i sadržaja portala

Udruga LepoMAN zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu lepoglava.net bez obaveze prethodne najave. Udruga LepoMAN nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga portala

Udruga LepoMAN zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i/ili obrazloženja.

Udruga LepoMAN ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Napomena

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju biti objavljeni na internetskom portalu lepoglava.net.

Pošiljatelji materijala prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal portalu lepoglava.net jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava.

Portal lepoglava.net poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala portalu lepoglava.net iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima portala lepoglava.net

Promjene uvjeta korištenja

Udruga LepoMAN zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresihttp://www.lepoglava.net/

Udruga LepoMAN će povremeno putem http://www.lepoglava.net/ obavijestiti posjetitelje o važnim izmjenama i dopunama Uvjeta korištenja.


Pravila ponašanja na forumu

Na početku, želimo Vam svima dobrodošlicu i ugodno provedeno vrijeme s nama na Forumu.

Forum je namijenjen tematskoj komunikaciji između korisnika. "Teme" su podijeljene u "kategorije" i svrstane pod "forume". Svaki forum obrađuje određeno područje i u njemu se raspravlja o temama iz nekog područja. Korisnici mogu otvarati nove teme i odgovarati na poruke drugih korisnika u postojećim temama.

Za objavljivanje poruka na forumu (postanje) potrebno se registrirati. Registracijom određujete svoj virtualni identitet (ime ili nadimak) po kojem ćete biti prepoznati na forumu i ostalim on-line servisima lepoglava.net. Za samo praćenje (čitanje) foruma ne morate se registrirati. Registriranjem svjesno prihvaćate Uvjete korištenja  lepoglava.net i ova Pravila ponašanja na ovom Forumu.

Osim uobičajenih normi ponašanja, koje su prihvaćene u civiliziranom svijetu, a čiji dio su (ili bi to barem trebali biti) korisnici računala, a posebno korisnici Interneta, postoje pravila ponašanja usko vezana uz sam Forum. Kako bismo zadržali ugodnu atmosferu i komunikaciju na odgovarajućoj razini, pozivaju se sudionici u diskusijama kao i svi ostali posjetitelji Foruma da se pridržavaju pravila, te da utječu na druge da ih se pridržavaju.

Općenita pravila i preporuke za korištenje foruma:

Prilikom registracije odaberite neki nadimak ili ime s kojim ćete "potpisivati" svoje postove. Nadimci bi trebali biti jednostavni i raznoliki po mogućnosti, kako bi se izbjegle zamjene sa nadimcima ostalih korisnika. Nadimak ne bi smio imati preko 16 znakova. Nadimak može sadržavati slova kao i znakove ( -,_,@,* ). Molimo Vas da ne koristite nepristojne nadimke. Korisnici sa nepristojnim i vulgarnim nadimcima biti će odstranjeni sa foruma.

 • Ako ste prvi put na Forumu, netko će vas možda upozoriti da ste mu "ukrali" nadimak, ako se potpisujete jednako ili slično kao drugi korisnik. Budite uljudni i promijenite nadimak ili potpis. Nadimak i potpis na Forumima predstavljaju vas, a svi smo osjetljivi ako nas netko kopira. Kada odaberete nadimak ne mijenjajte ga jer time zbunjujete ostale sudionike u diskusijama.

  Ako koristite potpis ( signature ), molimo Vas da on ne bude duži od 8-10 linija teksta, normalne veličine teksta i ne pretjerujte sa bojama kako potpis ne bi oduzeo fokus sa poruke. Ekstremni potpisi biti će obrisani.

  Poruke moraju biti čitko napisane. Bitna su velika slova, interpunkcija, pravilna gramatika, što manje slenga. Pišite ih kao da pišete pismo ili e-mail.

  Kao pravilo, koristite simbole za naglašavanje radije nego velika slova. Upitnik, uskličnik i sl. znakovi postići će istu svrhu.

  Kada započinjete neku novu temu, pokušajte što jasnije napisati vaše mišljenje, kako drugi ne bi morali razmišljati što ste zapravo željeli reći.

  Kod odgovaranja na neki post, citirajte dio poruke na koji odgovarate u svom tekstu kako bi rasprave bile što jasnije i preglednije.

  Prije postavljanja pitanja, provjerite da se o tome već nije pričalo na Forumu. čest je slučaj da novi korisnici, odmah po registraciji postave neko često postavljano pitanje i zbog toga im poruka bude obrisana. Koristite sistem pretrage po ključnim riječima kako biste provjerili da li se o nekoj temi već diskutiralo na forumima. Provjerite pretražujete li točan Forum ili pretražite sve Forume odjedanput.

  Poruka mora imati veze s temom Foruma u kome pišete! Nemojte skretati diskusiju u pogrešnom smjeru. Poruke koje nisu tematski vezane na taj dio foruma ili raspravu biti će obrisane ili preseljene tamo gdje pripadaju.

  Nemojte ostavljati poruke osobne prirode, kao ni poruke koje započinju s "Ima li koga?", "Gdje ste?"... (osim na Forumima koji su eventualno predviđeni za takav način komunikacije). Nemojte pisati poruke bez konkretnog sadržaja, tek da biste i vi nešto rekli.

  Budite svjesni velikog broja korisnika (tisuće) koji mogu vidjeti Vaš post. To često mogu biti ljudi iz Vaše bliske okoline ili ljudi s kojima surađujete ili ćete surađivati u budućnosti. Prije postanja provjerite Vaš tekst. Forumi se često arhiviraju te Vaše riječi mogu biti pohranjene i dostupne mnogim ljudima duže vrijeme.

  Nemojte se upuštati u "flame" postove. Ne šaljite ih, niti odgovarajte na njih.

  Ne ostavljajte privatne podatke na Forumu!

  Sve probleme i nepravilnosti u radu Foruma će se moći prijaviti e-mailom samim administratorima. Telefonska podrška za Forum ne postoji.

  Nemojte pisati u pogrešne forume. Postoji dovoljno Foruma i čitanjem njihovih opisa lako ćete odrediti gdje vaša poruka/post spada. Ukoliko ste sigurni da za temu o kojoj biste vi željeli razgovarati Forum ne postoji, predložite njegovo kreiranje.

  Administrator će automatski će ugasiti korisnički račun ako ovaj nije korišten dulje od 100 dana.


Na Forumu nije dozvoljeno:

 1. kršenje zakona Republike Hrvatske (posebno Vam skrećemo pažnju na pozivanje na mržnju ili diskriminaciju, opravdavanje ili veličanje kaznenih dijela, kršenje autorskih prava, te pedofiliju, mučenje životinja i sl.)
 2. reklamiranje usluga i proizvoda bez dozvole administratora (molimo da se obratite marketingu ako želite reklamu)
 3. postanje nepotrebnih i nepoželjnih informacija, informacija nevezanih za temu, postanje na način neprimjeren Forumu ili postanje na način koji smanjuje čitljivost Foruma (uključuje i neprimjerene naslove i sigove)
 4. ometanje rada uredništva Foruma (ignoriranje upozorenja, vraćanje izbrisanih tekstova i sl.)
 5. korištenje klonova dok Vam bilo koji korisnički račun ima zabranjen pristup Forumu (ban) ili korištenje više korisničkih računa na način koji zbunjuje ostale korisnike (raspravljanje na istoj temi s više nickova, slaganje s vlastitim argumentima...)
 6. vrijeđanje sugovornika, namjerno provociranje svađe na osobnom nivou, nekonstruktivnih nacionalnih, vjerskih, spolnih, stranačkih i sličnih sukoba (trollanje)
 7. lažno predstavljanje i korištenje višestrukih identiteta
 8. poticati mržnju i zlostavljanje
 9. na bilo koji drugi način kršiti ljudska prava i/ili važeće zakone
 10. kršenje privatnosti, kao što je npr. objavljivanje tuđe e-mail adrese, brojeva telefona, objavljivanje imena i prezimena ili drugih privatnih podataka diskutanata i trećih lica, osim općepoznatih podataka o javnim osobama
 11. slati materijal zaštićen autorskim pravima, osim u slučaju da sami posjedujete ta autorska prava
 12. slati materijal koji je neistinit ili netočan
 13. koristiti vulgarne izraze
 14. nepotrebno, višestruko ponavljanje iste poruke ili odgovora
 15. slanje poruka riječ po riječ, ili "chatanje na Forumu" (znači dopisivanje samo nekolicine korisnika) (to se smije samo na Forumima posebno namijenjenim za takvu aktivnost)
 16. odgovaranje "reda radi", tj. pisanje jednolinijskih komentara u stilu ":-), slažem se", da, ne
 17. bezrazložno poticanje svađe i uključivanje velikog broja ljudi kako bi se ometale normalne diskusije
 18. učestali napad više sudionika na jednog od sudionika
 19. vrijeđati administratore i moderatore
 20. vrijeđati sudionika od strane moderatora ili administratora
 21. izrugivati se i omalovažavati opća pravila
 22. objavljivanje poruke (postanje) sadržaja, linkova ili članaka s pornografskim, pedofilskim ili fašističkim sadržajem
 23. postavljanje sadržaja koji onemogućuju normalno funkcioniranje Foruma


Svi postovi koji nisu u skladu s ovim pravilima biti će obrisani s Foruma.


Opomene/kazne:
Administrator i moderator foruma zadržava pravo brisanja ili modificiranja bilo kojih sadržaja unesenih na forum, a za koji smatra da nisu u skladu s pravilima. Moderatori i administratori također imaju pravila kojih se moraju držati. Njihova je uloga da naprave forume kvalitetnijima i korisnijima.

Svi postovi su mišljenja njihovih autora, a ne vlasnika Foruma, uredništva Foruma ili udruge LepoMAN. Oni se ne mogu smatrati odgovornima za njihov sadržaj. Uredništvo Foruma radi na tome da se nedozvoljeni postovi sankcioniraju, no možda će neke postove predvidjeti ili ih neće uočiti na vrijeme. Svaki korisnik koji primijeti sadržaj na Forumu koji bi na bilo koji način bio upitan, zamoljen je da administratora ili moderatora Foruma što prije e-mailom obavijesti o tome ili o tome objavi poruku na forumu koji je namijenjen za prijavu upitnog sadržaja.

Sami kreirate nivo anonimnosti na Forumu. Uredništvo Foruma se obvezuje da će držati tajnima sve Vaše podatke koje ne želite objaviti. Jedina iznimka je policijski ili sudski nalog po kojem smo dužni dati na uvid IP adresu korisnika nad kojim je u tijeku istražni postupak.

Većina uredništva Foruma su volonteri koji su odabrani da rade taj posao. Oni imaju pravo brisati, promijeniti, premjestiti ili izbrisati svaki post ili temu za koju smatraju da krši pravila ili je zbog nekog drugog razloga suvišna. Vaš korisnički račun može biti promijenjen ili uklonjen s Foruma ako uredništvo Foruma odluči da je takva akcija opravdana. Ova se pravila mogu promijeniti u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

Osim brisanja neprikladnog sadržaja, moderatori i administratori mogu zaključavati neke teme tako da se u njima ne mogu objavljivati nove poruke, mogu premještati teme u druge forume ili razdvojiti temu u dvije teme. Moderatori će poduzeti te akcije ukoliko smatraju da je to prikladno.

Uredništvo Foruma se trudi postupati objektivno i svojim radom pridonositi kvaliteti Foruma i osigurati da je Forum mjesto na kojem se svaki njegov član osjeća ugodno.

Forum može sadržavati linkove na druge web stranice ili datoteke. Nad sadržajem takvih stranicama lepoglava.net nema nikakvu kontrolu te ne može garantirati da one neće biti problematičnog sadržaja. Međutim, svaki link na takav sadržaj će biti uklonjen nakon prijave, ako se ustanovi da nije u skladu s pravilima.

Ukoliko želite biti moderator na forumu ili imate neko pitanje/prijedlog u vezi s ovim pravilima obratite nam se na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." style="color: #6c7f2f;">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Zahvaljujemo Vam na pažnji i želimo vam ugodan boravak na lepoglava.net Forumu!

Ova se pravila mogu promijeniti u bilo kojem trenutku, bez prethodne najave.

 1. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 2. objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
 3. lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe i korištenje višestrukih identiteta,
 4. manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala lepoglava.net,
 5. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 6. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, "spam", lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje,
 7. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
 8. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.
  Udruga LepoMAN zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Udruge LepoMAN neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala lepoglava.net

Autorska prava

Udruga LepoMAN polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i sl.). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Udruge LepoMAN i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Udruga LepoMAN, partneri, korisnici) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je Udruga LepoMAN povrijedila Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Pomoć i podrška

Udruga LepoMAN korisnicima portala lepoglava.net ne pruža telefonsku podršku.

Pomoć i podrška dostupni su isključivo preko odgovarajućih e-mail adresa, a prema vrsti usluge za koju je korisnik registriran.

Odgovarajuće e-mail adrese objavljene su na stranicama Impressum.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Udruga LepoMAN poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku nisu dostupni trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Udruga LepoMAN može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika lepoglava.net kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na portalu lepoglava.net vode na druge web stranica i servise. Te stranice nisu pod kontrolom Udruge LepoMAN i Udruga LepoMAN nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Poslovni odnos (što između ostalog uključuje korespondenciju, plaćanje, dostavu roba i usluga i sl.) između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala lepoglava.net isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača.

Udruga LepoMAN nije odgovorna ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na svom portalu.

Sadržaj dobiven od korisnika i posjetitelja portala

Udruga LepoMAN nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji portala lepoglava.net, iako zadržava pravo da tijekom korištenja usluga portala lepoglava.net koristi neke od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima portala.

Promjene usluga i sadržaja portala

Udruga LepoMAN zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu lepoglava.net bez obaveze prethodne najave. Udruga LepoMAN nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga portala

Udruga LepoMAN zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i/ili obrazloženja.

Udruga LepoMAN ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Napomena

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju biti objavljeni na internetskom portalu lepoglava.net.

Pošiljatelji materijala prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal portalu lepoglava.net jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava.

Portal lepoglava.net poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala portalu lepoglava.net iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima portala lepoglava.net

Promjene uvjeta korištenja

Udruga LepoMAN zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresihttp://www.lepoglava.net

Udruga LepoMAN će povremeno putem http://www.lepoglava.net obavijestiti posjetitelje o važnim izmjenama i dopunama Uvjeta korištenja.

Kršenje Uvjeta korištenja možete prijaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." style="color: #6c7f2f;">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.