Pon18012021

Posljednje izmjene10:40:23 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti

Ostale vijesti

POSLJEDICE POTRESA (FOTO) Potres izazvao štete i na području Grada Lepoglave


Snažan potres koji je 29. prosinca pogodio Hrvatsku, s epicentrom magnitude 6.2 kod Petrinje, snažno se osjetio i na području Grada Lepoglave. Potres je prouzročio i materijalne štete, uglavnom na stambenim zgradama u centru Lepoglave, a jedna se osoba ozlijedila prilikom napuštanja kuće za vrijeme trajanja potresa.

Opširnije...

SJEĆANJE Odana počast hrvatskom vitezu Vladi Škalcu


Sjećajući se hrvatskog viteza Vlade Škalca koji je 18. prosinca 1994. braneći Hrvatsku poginuo na Dinari, počast su mu na 26. obljetnicu pogibije, na groblju u Lepoglavi, odali članovi njegove obitelji, suborci iz 7. gardijske brigade, članovi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, predstavnici HVIDR-a ogranak Ivanec, UDVDR ogranak Ivanec i Udruge pripadnika 104. brigade Zbora narodne garde te ispred Grada Lepoglave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Opširnije...

ZANIMLJIVOST Lepoglava će pomoći u identifikaciji posmrtnih ostataka hrvatsko-ugarskog kralja Matija Korvina


U župnoj crkvi u Lepoglavi u siječnju iduće godine trebala bi biti otvorena grobnica u kojoj je sahranjen Ivaniš Korvin - slavonski herceg, dalmatinski i hrvatski ban, nezakoniti sin ugarsko-hrvatskog kralja Matije Korvina.

Opširnije...

POSLUŠAJTE Mladi lepoglavski glazbenik Dorian Varović objavio prvi autorski singl


Dorian Varović
, dvadesetčetverogodišnji kantautor iz Lepoglave predstavio je u ponedjeljak, 30. studenog prvi autorski singl "Stand".

Opširnije...

SJEĆANJE Odana počast ubijenima na Ovčari


I nakon 29 godina od herojske obrane i pada Vukovara žive sjećanja na vukovarske žrtve i heroje koji su tri mjeseca lomili zube daleko brojnijoj i neusporedivo opremljenijoj srbočetničkoj soldatesci. Tih je dana krvožedan okupator na Ovčari počinio stravičan zločin pogubivši 261 ranjenika i civila. Među ubijenima bili su i ranjeni policajci Josip Kapustić i Tomo Jambor te pripadnik 204. vukovarske brigade Vinko Andrijanić kojima je na godišnjicu pogibije, 20. studenog počast odana na grobljima u Kamenici i Lepoglavi.

Opširnije...

KOLONA SJEĆANJA U LEPOGLAVI (FOTO) Odana počast onim koji su za Hrvatsku podnijeli najveću žrtvu


Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u Lepoglavi je obilježen misom zadušnicom i kolonom sjećanja.

Opširnije...

SJEĆANJE Odana počast vukovarskom branitelju Stjepanu Vusiću


Ovih se dana s posebnim pijetetom prisjećamo onih koji su poginuli braneći Vukovar. Tako je 18. studenog, na 29. godišnjicu pogibije, na kameničkom groblju odana počast Stjepanu Vusiću koji je poginuo u proboju iz opkoljenog Vukovara u danima kada je slomljena njegova herojska obrana.

Opširnije...

Potkategorije