Pet25092020

Posljednje izmjene03:02:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo LAG SJEVEROZAPAD Održana izborna Skupština

Ostale vijesti

LAG SJEVEROZAPAD Održana izborna Skupština


Na izbornoj sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad za predsjednika ove lokalne akcijske grupe ponovno je izabran lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.
Na sjednici su za dopredsjednike LAG-a Sjeverozapad izabrani Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica i Mladen Blaško, načelnik Općine Klenovnik, dužnost tajnika LAG-a i dalje će obnašati Emil Tkalec, a izabrano je i trinaest članova Upravnog odbora LAG-a.

- S pravom možemo reći da je naš LAG jedan od najboljih lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji. Tome u prilog najbolje govori da smo kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razvoj 14 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a do sada plasirali čak 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. LAG Sjeverozapad je s uspjehom proveo Tip operacije 6.3. i malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na našem području ukupno dodijelio više od 2,5 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa koji je neka lokalna akcijska grupa u Republici Hrvatskoj namijenila za potporu i razvoj malih obiteljskih gospodarstava. LAG Sjeverozapad provodi i Tip operacije 7.4., pa će tako 14 jedinica lokalne samouprave ukupno dobiti gotovo 3,5 milijuna kuna za razvoj takozvane male komunalne infrastrukture - istaknuo je na sjednici Skupštine Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, te je najavio kako će već u rujnu LAG raspisati i natječaj za provedbu Tipa operacije 4.1.1. - Restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, za što je namijenjeno više od 650 tisuća kuna.

Uskoro i novi natječaji

Sljedeće godine Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad raspisat će i natječaj za Tip operacije 6.4. - Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, za što će izdvojiti još 523 tisuće kuna.

Na sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen izvještaj o radu LAG-a Sjeverozapad, te financijski izvještaj za 2018. godinu.

Članovi Skupštine donijeli su i odluku o izmjeni Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad te odluku o izmjeni statuta ove lokalne akcijske grupe, a usvojili su i pravilnik o provedbi postupaka jednostavne javne nabave.

Za ruralni razvoj više od 7 milijuna kuna

- LAG će u ovom programskom razdoblju za ruralni razvoj ukupno plasirati više od 7 milijuna kuna. Tim će bespovratnim sredstvima snažno poduprijeti razvoj poljoprivrede, gospodarstva i civilnog društva na ovom području, na kojem živi više od 110 tisuća stanovnika. Možemo reći kako smo bili vrlo uspješni u poticanju održivog ruralnog razvoja, pa s pravom očekujemo da ćemo u novom programskom razdoblju napraviti nove iskorake i još snažnije pridonijeti ukupnom razvoju na području LAG-a Sjeverozapad - naglasio je predsjednik Marijan Škvarić.