Sri02122020

Posljednje izmjene12:53:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo CVIJET ZA LJEPŠI GRAD Dodijeljena priznanja u okviru akcije "Cvijet za ljepši grad"

Ostale vijesti

CVIJET ZA LJEPŠI GRAD Dodijeljena priznanja u okviru akcije "Cvijet za ljepši grad"


Otvorenjem izložbe fotografija i dodjelom priznanja završena je ovogodišnja ekološko-obrazovna akcija "Cvijet za ljepši grad".
Na završnoj se priredbi održanoj u Domu kulture okupio velik broj građana među kojima i dobitnici ovogodišnjih priznanja kojima je čestitke uputila direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

- Uljepšavajući prostor u kojem živite uljepšavate i naš grad - poručila je Dubovečak čestitajući pri tom svima koji će primiti nagrade i priznanja.
Najljepše uređenim balkonom proglašen je onaj Božice Jurić, dok su priznanja za drugo odnosno treće mjesto u kategoriji Balkoni dodijeljena Nikolini Jamnić i Mirjani Ratkaj. Priznanja im je uručio predsjednik Turističke zajednice Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

U kategoriji Kuća i okućnica pobijedila je Štefanija Galić, drugo je mjesto pripalo Marici Kišićek, a treće Jadranki Kučar. Dobitnice su priznanja primile iz ruku zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača.

I ove su se godine u akciju uključili učenici osnovnih škola te dječji vrtići s gradskog područja.

Uz izloženih 120 fotografija uređenih balkona te kuća s okućnicama, na izložbi su predstavljeni i dječji likovni radovi i fotografije. Najbolji među njima su i nagrađeni. Nagrade su primili Stefani Pintarić i njezina mentorica Jožica Butko iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice; Unna Žulić, Leo Šobak, Bruno Županić, Mike Škrbec i njihova mentorica Valentina Končevski iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave te Ana Milešić i njezina mentorica Slavica Cingesar iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Priznanja za učeničke fotografije primili su: Kreativna grupa OŠ Kamenica, Dora Husnjak iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice te David Jakopiček, Ivan Lončarek, Jakov Školnik, Karlo Križanec, Lovro Car, Matija Dukarić, Mihael Herceg, Natali Dukarić i Stjepan Glavica iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Posebna priznanja dodijeljena su učeničkim zadrugama Logožar i Mlade vezilje iz kameničke škole. Posebna je nagrada dodijeljena i kreativnoj grupi OŠ Ivana Rangera iz Kamenice za sliku Cvijeće koju su izradile učenice Lana Maček i Hana Vresk.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.
- Uređenjem svog životnog prostora građani daju poseban obol ljepoti našeg grada – istaknuo je Kovač izrazivši zahvalnost građanima što to čine. Pozvao je pri tom građane da i dalje uređuju svoje balkone, kuće i okućnice, a one koji to još nisu, da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Ženski pjevački zbor "Collegium Artisticum" pod ravnanjem Anke Žulić.