Sri27012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo TRI KRALJA NA RAVNOJ GORI (FOTO) Brojni hodočasnici, izletnici i planinari uživali na osunčanoj Ravnoj gori

Ostale vijesti

TRI KRALJA NA RAVNOJ GORI (FOTO) Brojni hodočasnici, izletnici i planinari uživali na osunčanoj Ravnoj gori


Izuzetno lijepo sunčano vrijeme, nekad neobično za ovo doba godine, izmamilo je na Ravnu goru, na blagdan Sveta tri kralja, brojne hodočasnike, izletnike i planinare, pristigle ne samo iz okolice već i daljnjih krajeva.

Nastavak je to višegodišnje tradicije pohoda na Ravnu goru početkom godine, odnosno na blagdan Sveta tri kralja kad se u tamošnjoj istoimenoj kapeli služi misa. I ove je godine misno slavlje predvodio bednjanski župnik vlč. Neven Blažon. Kapela Sveta tri kralja bila je premala da bi primila sve hodočasnike koji su došli na Ravnu goru pa je dio njih misu pratio na otvorenom. Gužve je bilo i kod dvaju planinarskih domova – Filićevog doma i Pustog duha gdje su brojni potražili okrjepu. Za okrjepu svih koji su na blagdan Sveta tri kralja stigli na Ravnu goru tradicionalno su se pobrinuli i Grad Lepoglava te Općina Bednja počastivši ih toplim čajem i kuhanim vinom koje su okupljenima dijelili zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač te načelnik Općine Bednja Damir Poljak i njegov zamjenik Ivica Hrenić.

Koliko je ugodno ovih dana na Ravnoj gori svjedoče i pojedina propupala stabla što se može vidjeti i u galeriji fotografija kojima je popraćena ova vijest.