Čet29072021

Posljednje izmjene10:39:30 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo POTPORA UMIROVLJENICIMA Isplata uskrsnica umirovljenicima planira se za lipanj

Ostale vijesti

POTPORA UMIROVLJENICIMA Isplata uskrsnica umirovljenicima planira se za lipanj


Slijedom upita građana o tome kada će biti isplata uskrsnica, odgođena u travnju zbog epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, Grad Lepoglava obavještava umirovljenike koji ostvaruju pravo na uskrsnicu da će isplata, budu li epidemiološka situacija to dozvolila, biti organizirana najvjerojatnije u lipnju. O točnom terminu isplate uskrsnica, čiji je iznos 200 kuna, građani će biti pravovremeno obaviješteni.

- Brinući o zdravlju građana, posebice starije životne dobi koji spadaju u rizičnu kategoriju, te poštujući mjere Stožera civilne zaštite, odgodili smo isplatu uskrsnica planiranu za travanj do daljnjega odnosno do poboljšanja epidemiološke situacije, a kako bi ih umirovljenici mogli podići bez da ugroze svoje zdravlje. S obzirom na trenutnu situaciju i popuštanje mjera vjerujemo kako će se u lipnju stvoriti odgovarajući uvjeti za nesmetanu isplatu uskrsnica kojima želimo pomoći umirovljenicima lošijeg socijalno-ekonomskog statusa. Žao nam je da se isplata nije mogla organizirati uoči Uskrsa no uvjeren sam da će ova uskrsnica, ili kako je neki u šali nazivaju virusnica, i sada pomoći našim umirovljenicima čija ekonomska situacija nije najbolja – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić podsjećajući da uz uskrsnicu umirovljenike lošijeg socijalno-ekonomskog statusa u ovoj godini očekuje i božićnica odnosno gradska novčana pomoć u iznosu od 200 kuna.

Podsjećamo da pravo na uskrsnicu u iznosu od 200 kuna imaju umirovljenici s područja Grada Lepoglave čija mirovina je manja ili jednaka iznosu od 1.800 kuna.
Budući da Grad Lepoglava ne raspolaže podacima o visini mirovina, a što je kriterij za isplatu uskrsnica, nije mogla biti organizirana isplata uskrsnica na neki drugi način već isključivo podizanjem uskrsnice u gradskoj upravi uz predočenje odreska posljednje mirovine.