Sub16102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket

IZ GRADA Čestitka učiteljima i odgajateljima


Povodom Dana učitelja gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić posjetio je učitelje i odgajatelje u osnovnim školama i dječjim vrtićima na gradskom području.

Opširnije...

IZ GRADA Objavljena Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stana u Lepoglavi


Na službenoj internet stranici Grada Lepoglave objavljena je Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja


Grad Lepoglava i ove će godine, nastavljajući s provedbom demografskih mjera, pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje. Za tu je namjenu u proračunu osigurao 200.000 kuna koje će zainteresiranim mladim obiteljima podijeliti u okviru Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Grada Lepoglave za 2021. godinu. Poziv je objavljen na službenoj Internet stranici Grada Lepoglave (OVDJE).

Opširnije...

IZ GRADA U Dom kulture u Lepoglavi u rad puštene novougrađene dizalice topline


Grad Lepoglava uspješno je zaključio još jedan projekt koji će omogućiti korištenje ekonomski isplativijih i ekološki prihvatljivijih izvora energije. Naime, u Domu kulture u Lepoglavi u rad su puštene dizalice topline zahvaljujući kojima će se, uz korištenje ekološki prihvatljivog energenta, troškovi grijanja na godišnjoj razini smanjiti za oko 40%.

Opširnije...

IZ GRADA Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave


U Lepoglavi je 23. rujna održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave, prva pod vodstvom novoimenovanog načelnika Stožera Damjana Županića.

Opširnije...

IZ GRADA Uređuje se vodotok potoka u Kameničkom Podgorju


Unatrag nekoliko godina kontinuirano se na području Grada Lepoglave, zahvaljujući odličnoj suradnji Grada Lepoglave i Hrvatskih voda, radi na uređenju vodotoka brojnih lokalnih potoka i rijeke Bednje.

Opširnije...

IZ GRADA Gradonačelnik Grada Lepoglave organizirao prijem za kolegu iz mađarskog Kiškumhalasa


25 godina dugo prijateljstvo gradova Lepoglave i Kiškumhalasa, koje je povezala tanka nit čipaka, uskoro će biti osnaženo potpisivanjem povelje o bratimljenju. Potvrđeno je to i prigodom otvaranja 25. Međunarodnog festivala čipke kada su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i gradonačelnik mađarskog Kiškumhalasa Fulop Robert potpisali pismo namjere o bratimljenju ovih dvaju čipkarskih centara. O tome i budućoj suradnji razgovaralo se na službenom prijemu kojeg je gradonačelnik Marijan Škvarić organizirao za svog mađarskog kolegu Fulopa Roberta.

Opširnije...

POZIV Poziv građanima da preuzmu spremnike za prikupljanje papira i plastike


Grad Lepoglava poziva sve građane koji žive u kućanstvima (poziv se ne odnosi na stanare u stambenim zgradama) da od ponedjeljka, 20. rujna do četvrtka, 23. rujna preuzmu žutu i plavu kantu za odvojeno prikupljanje plastike i papira (PVC kanta od 120 litara).

Opširnije...

IZ GRADA Završena sanacija klizišta u naselju Zolmani


Postavljanjem asfalta na saniranom dijelu kolnika lokalne nerazvrstane ceste NC-123 završila je sanacija klizišta u naselju Zolmani na području Mjesnog odbora Zlogonje.
Završnim radovima postavljanja asfaltnog tepiha prethodila je sanacija dijela oštećenog kolnika uz izgradnju potpornog zida koji će spriječiti daljnje klizanje tla.

Opširnije...

IZ GRADA Traju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta


Nakon što su početkom kolovoza potpisani ugovori o modernizaciji novih 1.748 metara lokalnih cesta na području Grada Lepoglave, teška mehanizacija tvrtke TTG iz Donje Višnjice, kojoj je Grad Lepoglava dodijelio poslove modernizacije, intenzivno radi na uređenju i pripremi za polaganje asfaltnog tepiha ugovorom obuhvaćenih cestovnih dionica.

Opširnije...

POZIV Grad poziva građane da preuzmu kante za prikupljanje plastike i papira


Grad Lepoglava poziva sve građane koji žive u kućanstvima (poziv se ne odnosi na stanare u stambenim zgradama) da u vremenu od četvrtka, 02. rujna 2021. godine do utorka 07. rujna 2021.g., preuzmu žutu i plavu kantu za odvojeno prikupljanje plastike i papira (PVC kanta od 120 litara).

Opširnije...

IZ GRADA (FOTO) Za potporu projektima i programima organizacija civilnog društva Grad Lepoglava izdvojio 385.000 kuna


Predstavnici organizacija civilnog društva čiji su programi i projekti putem javnog natječaja odabrani za financiranje sredstvima iz gradskog proračuna, potpisali su 29. srpnja s Gradom Lepoglavom ugovore o njihovom financiranju.

Opširnije...

IZ GRADA Traje sanacija klizišta u naselju Zolmani


Nakon saniranog klizišta u Lepoglavskoj Vesi traju intenzivni radovi na sanaciji još jednog klizišta na području Grada Lepoglave. Riječ je o klizištu u naselju Zolmani na području Mjesnog odbora Zlogonje. Na tom je području uslijed klizanja tla oštećena nerazvrstana lokalna cesta NC-123 koja će uskoro, po završetku radova u okviru kojih je izgrađen potporni zid te uređen kolnik na koji će biti postavljen novi asfaltni tepih, biti u potpunosti sanirana.

Opširnije...

IZ GRADA Traje izgradnja društvenih domova


Mještani Lepoglavska Vesi, Viletinca i Žarovnice, triju naselja na području Grada Lepoglave, već ove će se godine moći okupljati, družiti i provoditi brojne zajedničke aktivnosti u novouređenim društvenim prostorima. Naime, u navedenim naseljima Grad Lepoglava gradi društvene domove koji će dodatno povećati kvalitetu društvenog života na gradskom području.

Opširnije...

IZ GRADA UMinistarstvu turizma predstavljeni gradski turistički projekti


Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak, direktor Turističko kulturno informativnog centra Damjan Županić i voditelj Projektnog ureda Dejan Bjelivuk, boravilo je u Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske gdje se sastalo s ravnateljem Uprave za održiv razvoj i konkurentnost turističke destinacije Slavkom Štefičarom i načelnicom sektora Zdenkom Šutak.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava među gradovima s najvišom razinom transparentnosti


Institut za javne financije predstavio je rezultate sedmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih županija, gradova i općina. Rezultati istraživanja, koje je provedeno s ciljem utvrđivanja objavljuju li sve županije, gradovi i općine pravovremeno pet ključnih proračunskih dokumenata na svojim mrežnim stranicama, svrstali su Grad Lepoglavu u kategoriju gradova s najvišom razinom transparentnosti.

Opširnije...

IZ GRADA Grad najuspješnije učenike nagradio izletom


Najuspješnije učenike iz triju osnovnih škola s gradskog područja Grad Lepoglava je na kraju školske godine nagradio jednodnevnim izletom. Tako je početkom srpnja 86 učenika, koji su školsku godinu zaključili s odličnim uspjehom ili su sudjelovali na nekoj od županijskih smotri znanja, posjetilo Senj i Novi Vinodolski.

Opširnije...

IZ GRADA Sanirano klizište u Lepoglavskoj Vesi


Asfaltiranjem saniranog dijela lokalne ceste završili su radovi sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi. Riječ je o jednom klizišta na području Grada Lepoglave koja su unatrag nekoliko godina prouzročila brojna oštećenja na gradskoj komunalnoj infrastrukturi.

Opširnije...

IZ GRADA Uređena cesta u naselju Sestranec


U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste. Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije - bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje. Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

Opširnije...

IZ GRADA Završen projekt „Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku“


Zahvaljujući projektu „Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku“ šest se žena iz skupine teže zapošljivih osoba, većinom s područja Grada Lepoglave, vratilo na tržište rada i u proteklih godinu dana zarađivalo svoj osobni dohodak dok je za 50-ak osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Lepoglave i Općine Klenovnik u tom periodu osigurana pomoć u kući te im je povećana kvaliteta života, naglašeno je na završnoj konferenciji projekta „Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" održanoj 15. lipnja 2021. u Lepoglavi.

Opširnije...

IZ GRADA Velika gradska potpora obrazovanju

Grad Lepoglava će i dalje, u velikoj mjeri, poticati obrazovanje podupirući brojne obrazovne procese i programe. Potvrđeno je to na održanom sastanku gradonačelnika Marijana Škvarića s ravnateljima osnovnih škola s gradskog područja te ravnateljicom Dječjeg vrtića Lepoglava.

Opširnije...