Čet21012021

Posljednje izmjene08:18:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Potpisan ugovor o izgradnji dječjeg vrtića u Višnjici

IZ GRADA Potpisan ugovor o izgradnji dječjeg vrtića u Višnjici


Na mjestu na kojem će u Višnjici biti izgrađen dječji vrtić, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je s predstavnikom izvođača radova, tvrtkom TTG iz Višnjice, Tomicom Zgrebecom, ugovor o izgradnji dječjeg vrtića koji će u budućnosti pohađati više od 50 vrtićkih mališana.

Ugovor je potpisan u nazočnosti brojnih uzvanika – potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, državnog tajnika u Ministarstvu obrane Zdravka Jakopa, saborskih zastupnika Božice Makar i Anđelka Stričaka, ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilde Copić, predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave Roberta Dukarića, zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača, te gradskih vijećnika, predstavnika mjesnih odbora i drugih gostiju.

- Temelj svih temelja razvoja grada su mladi i djeca. Zadovoljan sam što gradimo vrtić u našem pograničnom području u kojem želimo zadržati što više mladih pružajući im potreban standard – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši da je riječ o investiciji vrijednoj 3.800.000 kuna koju će Grad Lepoglava realizirati vlastitim proračunskim sredstvima.
- U ovoj smo godini 70 % izvornog proračuna, oko 19 milijuna kuna, investirali u predškolske programe u koje spadaju izgradnja vrtića u Višnjici i rekonstrukcija vrtića u Lepoglavi te potpore za rad vrtića i sufinanciranje boravaka djece u vrtićima – dodao je gradonačelnik Škvarić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić istaknuo je kako je ovaj projekt plod dobre suradnje HDZ-a i HNS-a.
- Višnjički će kraj opet zaživjeti. Uz vrtić realiziramo i planiramo druge projekte koji će se provoditi na višnjičkom području. Uz izgradnju vrtića, jedan od tih projekata je i uređenje parkirališta pored trga u centru Višnjice – istaknuo je Dukarić.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop istaknuo je da je kao mještanin Višnjice posebno sretan početkom izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici.
- Živa granica je najbolja granica i važno je u pograničnim područjima stvoriti uvjete za normalan život – poručio je Jakop dodavši da je ovaj projekt dokaz da se sinergijom može postići više nego samostalnim djelovanjem.

A da je ne samo područje Višnjice odnosno Grada Lepoglave već cijela Varaždinska županija veliko gradilište, istaknuo je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

- Poruka stanovnicima Višnjice odnosno stanovnicima Grada Lepoglave i sjevera Hrvatske je da u ovoj Vladi imaju prijatelja. Vidljivo je to po brojnim projektima koji se realiziraju, ali i povećanim sredstvima u proračunima – rekao je Štromar uputivši čestitku gradskoj upravi na upornosti kod pripreme projekata u vremenu kada u proračunu nije bilo dovoljno sredstava.

U planu je da dječji vrtić u Višnjici bude izgrađen do rujna iduće godine što je potvrdio i izvođač radova.
- Danas smo preuzeli dokumentaciju, a u rujnu iduće godine predat ćemo vam gotovu zgradu dječjeg vrtića – poručio je direktor tvrtke TTG Višnjica Tomica Zgrebec.