Sri04082021

Posljednje izmjene03:35:19 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Ove godine uređeno više od pet kilometara vodotoka na području Grada Lepoglave

IZ GRADA Ove godine uređeno više od pet kilometara vodotoka na području Grada Lepoglave


Povodom završetka ovogodišnjih radova na uređenju vodotoka koje su u ovoj godini na gradskom području, u suradnji s Gradom Lepoglavom, pokrenule Hrvatske vode, gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se predstavnikom izvođača radova – direktorom tvrtke Hidroing Danijelom Risekom.

- Uz Hrvatske vode, kojima zahvaljujem što su prepoznale potrebu, uvažile naše prijedloge i investirale u uređenje vodotoka na području Grada Lepoglave, zahvalu upućujem i izvođaču na kvalitetno izvedenim radovima te odličnoj suradnji u provedbi ovog za Grad Lepoglavu važnog projekta – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić ne krijući zadovoljstvo odrađenim poslom.
U kvalitetu odrađenog posla gradonačelnik Škvarić i direktor Risek uvjerili su se još jednom obišavši uređene vodotoke. Pridružili su im se zamjenik rukovoditelja obrane od poplava u Hidroingu Zvonko Car i voditelj gradskog Odsjek za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Tomislav Hojsak.

Od početka godine je u okviru navedenih zahvata uređeno više od pet kilometara vodotoka - nešto više od tri kilometra vodotoka rijeke Bednje koja prolazi Lepoglavom te vodotok potoka Višnjica u dužini od dva kilometra.

- Uređenjem vodotoka, posebice na kritičnim mjestima gdje je uslijed obilnih kiša dolazilo do izlijevanja vode iz korita, smanjili smo opasnost od poplava koje su nam posljednjih godina zadavale velike probleme, posebice građanima koji žive u neposrednoj blizini tih vodotoka, ali i vatrogascima koji su im uvijek priskakali u pomoć. Uz smanjenje opasnosti od poplava i šteta koje tom prilikom nastaju, uređenjem vodotoka uredili smo i područja kojima prolaze – dodao je gradonačelnik Škvarić podsjetivši da su Hrvatske vode i prijašnjih godina na cijelom području Grada Lepoglave izvodile zahvate na uređenju vodotoka. U okviru tih zahvata uređeni su vodotoci potoka na području Kameničkog Podgorja, Lepoglavske Vesi, na području mjesnih odbora Lepoglavska Ves i Vulišinec-Viletinec, na području zvanom Dunaj te u Sestrancu i Žarovnici.