Sub11072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA U tijeku prva faza uređenja centra Lepoglave

IZ GRADA U tijeku prva faza uređenja centra Lepoglave


Uređenjem ulice Matije Gupca započeo je projekt uređenja centra Lepoglave kojim će bit obuhvaćeno i uređenje dijela Ulice hrvatskih pavlina te prostora ispred ugostiteljskog objekta "Kuglana". Planira se i izgradnja tržnice čime bi centar Lepoglave postao jedna uređena cjelina.

Trenutno se izvode 216.000 kuna vrijedni radovi na izmjeni 70-ak metara asfaltnog sloja na kolniku u ulici Matije Gupca te na oko 300 četvornih metara pripadajućeg parkirališta kod tamošnje stambene zgrade.

- Jedan od prioriteta urbanog uređenja i kapitalnih investicija na području Grada Lepoglave je uređenje gradskog centra. Krenuli smo s prvom fazom odnosno uređenjem Ulice Matije Gupca, dok u drugoj fazi planiramo urediti Ulicu hrvatskih pavlina i to na potezu od vatrogasnog doma pa do župne crkve. Na toj dionici planiramo urediti nogostup i cestovnu odvodnju te urediti cestu koja je u ingerenciji ŽUC-a od kojeg očekujemo da se uključi u ovaj projekt. Također planiramo urediti i prilaz i prostor ispred "Kuglane" te u neposrednoj blizini izgraditi gradsku tržnicu – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić te dodao da je ukupna vrijednost navedenih zahvata oko 4 milijuna kuna koje Grad Lepoglava planira osigurati iz vlastitog proračuna.

Na dinamiku realizacije zacrtanih planova utjecat će recesija uzrokovana pandemijom virusa COVID-19, no u planu je da navedeno bude realizirano tijekom ove i iduće godine.
- Radovi na uređenju Ulice Matije Gupca trebali bi biti završeni za mjesec dana. Nakon toga, željeli bismo, još ove godine, završiti uređenje Ulicu hrvatskih pavlina te dovršiti projektnu dokumentaciju potrebnu za izgradnju tržnice, a iduće godine i izgraditi tržnicu. No, moramo biti odgovorni i pratiti stanje proračuna u svjetlu recesije koju je izazvao virus COVID-19. O tome će ovisiti dinamika i realizacija zacrtanih planova no nadam se da će iduće godine centar Lepoglave biti uređen na zadovoljstvo svih građana – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Da će tome biti tako nada se i predsjednica Mjesnog odbora Lepoglava Marija Ribić koja je istaknula da su pokrenuti radovi na uređenju centra Lepoglave rezultat i dobre suradnje Grada Lepoglave i Mjesnog odbora Lepoglava. No, unatoč svemu, istaknula je Ribić, i dalje postoji problem zapuštenih zgrada u centru Lepoglave. Riječ je o zgradama koje su u vlasništvu države koja o njima ne vodi brigu, a te zapuštene i neodržavane zgrade postaju sve veći, ne samo estetski, već i sigurnosni problem.