Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Grad Lepoglava za kraj školske godine nagrađuje odlikaše izletom

IZ GRADA Grad Lepoglava za kraj školske godine nagrađuje odlikaše izletom


- Ova školska godina bila je sve samo ne uobičajena. Učitelji, roditelji, a ponajviše učenici suočili su se s nepredviđenim izazovima i nije im bilo lako. No, unatoč svemu školska je godina uspješno privedena kraju. Uspjeh je to onih koji su organizirali održavanje nastave u novonastalim uvjetima, a što je predstavljalo veliki izazov. Uspjeh je to i učitelja koji su se prilagodili novonastalim uvjetima i s istim se žarom i ljubavlju brinuli o svojim učenicima, a ponajviše je to uspjeh učenika koji su, odvojeni od školskih klupa, svojih prijatelja i učitelja, završili ovu neuobičajenu školsku godinu – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić povodom završetka ove neuobičajene školske godine koju je obilježilo odvijanje nastave izvan školskih klupa.

Uz pohvale svima na uspješno zaključenoj još jednoj školskoj godini, Grad Lepoglava odlučio je nagraditi one osnovnoškolce koji su je završili s odličnim uspjehom. Kako se zbog još uvijek aktualne epidemiološke situacije u osnovnim školama na gradskom području nisu održale završne priredbe, Grad Lepoglava nije, kao što to čini, imao prigode pojedinačno nagraditi najbolje učenike i njihove mentore. Zato je odlučio sve učenike odlikaše iz triju osnovnih škola s gradskog područja nagraditi izletom koje će ove godine, kada će uvjeti za to biti najpovoljniji, organizirati njihove matične škole.

S obzirom na to da ove godine nisu održana brojna županijska školska natjecanja izostalo je i nagrađivanje učenika koji bi na tim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate. Održana je tek manji broj natjecanja na kojima su se istaknuli pojedini učenici, njih 10-ak, koji će ipak, kao i njihovi mentori, primiti prigodne gradske poklone i pohvalnice.
- Unatoč školskoj godini koja je za sve nas bila nešto novo i odudarala je od uobičajene, Grad Lepoglava je, kao i prijašnjih godina, nastavio s pružanjem potpora osnovnoškolskom obrazovanju u vidu financiranja nabavke školskog pribora za prvašiće, financiranjem izvannastavnih aktivnosti te cjelodnevnog boravka u školi kao i prehrane i prijevoza. Idemo i s novim potporama. Tako će na jesen, na početku nove školske godine, sve osnovnoškolce na njihovim školskim klupama dočekati radne bilježnice čiju će nabavku također financirati Grad Lepoglava – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.