Sub24102020

Posljednje izmjene03:16:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Nakon prošlotjednog nevremena Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obišlo teren

IZ GRADA Nakon prošlotjednog nevremena Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obišlo teren


Nakon olujnog nevremena praćenog kišom, tučom i vjetrom koje je u večernjim satima 14. kolovoza pogodilo područje Grada Lepoglave, a posebice naselja Kamenicu, Žarovnicu i Kameničko Podgorje, gradsko Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izašlo je na teren te procijenilo nastalu štetu.

Povjerenstvo utvrdilo da je došlo oštećenja na poljoprivrednim kulturama i to najviše na kukuruzu, krumpiru, grožđu i tikvama kao i povrću na vrtovima. Na područjima izrazito pogođenima nevremenom postotak oštećenja doseže čak 80%.

Izrazito velike štete nastale su na kućama građana i poslovnim prostorima u koje su u vrlo kratkom vremenu prodrle velike količine vode. Povjerenstvo je utvrdilo i pojavu odrona zemljišta u dvorištima obiteljskih kuća i to u neposrednim blizinama građevina te na cestama. Zabilježeni su i nanosi šljunka s makadamskim puteva te zatrpavanje odvodnih kanala uz prometnice.
Prikupljeni podaci o nastalim štetama dostavljeni su Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Inače, nakon pojave mraza u travnju i proglašenja prirodne nepogode, zatim tuče krajem lipnja, ovo je već treća prirodna nepogoda koja je u ovoj godini pogodila područje Grada Lepoglave. U sva tri navrata gradsko je Povjerenstvo obišlo teren i utvrdilo štetu te podatke dostavilo Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.