Sub24102020

Posljednje izmjene03:16:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Sanacija klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Mjesnom odboru Lepoglava

IZ GRADA Sanacija klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Mjesnom odboru Lepoglava


U Lepoglavi traju intenzivni radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanim cestama u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica. Radove izvodi tvrtka TTG iz Višnjice koju je Grad Lepoglava, kao najpovoljnijeg ponuditelja na provedenom javnom natječaju, odabrao da sanira navedena dva klizišta na području Mjesnog odbora Lepoglava.

- Sanacijom ovih dvaju klizišta, kao i ostalih klizišta na području Grada Lepoglave koja jesmo i koja tek planiramo sanirati, otklanjamo ugroze koja ta klizišta predstavljala za naše građane. Najčešće je riječ o sanaciji već ranije izgrađene komunalne infrastrukture oštećene sve češćom pojavom klizišta. I prije neki dan imali smo se, na žalost, prigode uvjeriti u razornu snagu prirode koja nas tjera da značajna sredstva ulažemo kako bismo stvari vratili na stanje prije nastalih šteta. Budući da smo svjesni potreba građana provodimo sanacije i to u skladu s financijskim mogućnostima – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Radovi sanacije klizišta na nerazvrstanim cestama u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica vrijedni su 1.617.000 kuna, a Grad Lepoglava ih financira uz potporu Hrvatskih voda. Naime, Hrvatske vode sufinanciraju troškove sanacije klizišta i odrona nastalih djelovanjem erozija i bujica kojima je ugrožena javna infrastruktura županijskih cesta i nerazvrstanih cesta. Grad Lepoglava je za sanaciju ovih dvaju klizišta ostvario potporu Hrvatskih voda u visini od 70%.

Završetak navedenih radova planiran je za početak studenog ove godine.