Uto27102020

Posljednje izmjene03:16:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA U centru Lepoglave omogućeno besplatno korištenje WiFi internetske mreže

IZ GRADA U centru Lepoglave omogućeno besplatno korištenje WiFi internetske mreže


U petak, 25. rujna u Lepoglavi je i službeno u rad puštena bežična internetska WiFi mreža zahvaljujući kojoj će svi građani, kao i posjetitelji Lepoglave odnosno njenog šireg centra, imati mogućnost besplatnog korištenja interneta. To je omogućen zahvaljujući projektu Grada Lepoglave koji je kroz program WIFi4EU ostvario potporu u iznosu od 15.000 eura koji su iskorišteni za postavljenje navedene internetske WiFi mreže.

- Uz razvoj cestovne infrastrukture, vodoopskrbe, kanalizacijskog sustava i ostale komunalne infrastrukture, Grad Lepoglava krenuo je i s razvojem digitalne infrastrukture 22. stoljeća. Zahvaljujući ovom projektu omogućili smo da se u centru Lepoglave svatko može besplatno priključiti na internet što je još jedan od benefit za građane, gospodarstvo kao i za sve koji posjećuju Lepoglavu – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Postavljeno je 12 pristupnih točaka – unutarnja i vanjska točka na zgradi gradske uprave, jedna vanjska i dvije unutarnje pristupne točke u Domu kulture, zatim na lokaciji buduće tržnice, na Sportsko-rekreacijskom centru te na lepoglavskom groblju.
- Brzine koje se nude su na dva pojasa od 2.4 i 5 GHz, a brzine prijenosa podataka su 400 odnosno 1300 Mbit/sek – pojasnio je Damjan Županić, direktor Turističko kulturno informativnog centra kojem je Grad Lepoglava povjerio da vodi ovaj projekt.
Ograničenja kod korištenja ove mreže nema tek će se nakon 12 sati korištenja biti potrebno ponovno prijaviti što je vrlo jednostavan postupak.

Za partnera u ovom projektu Grad je odabrao Hrvatski telekom.
- Hrvatski telekom doživljava digitalizaciju kao svoju društvenu odgovornost – istaknuo je Agron Kadiu, direktor Sektora za podršku i prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima Hrvatskog Telekoma zahvalivši Gradu Lepoglavi na ukazanom povjerenju.